"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Δέν ὑπάρχει κάποιος εἰσαγγελέας νά ἐπέμβει...γιά προσβολή δημοσίας αἰδοῦς;



 
 

Σχόλιο klision: Σημεῖα τῶν καιρῶν. ῎Αν δέν εἶναι αὐτά πού γίνονται σημεῖα τῶν καιρῶν, τότε τί εἶναι; ῎Αν σ᾿ αὐτά τά τραγελαφικά πού συμβαίνουν στό τόπο μας προσθέσουμε καί τήν ἐπίσκεψη τοῦ Πᾶπα στήν Κύπρο, φαντάζεστε σέ τί χάλι ἔχουμε φτάσει. Γι᾿  αὐτό ΘΑ ΕΡΘΕΙ  Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ, ἐκτός κι ἄν μετανοήσουμε πραγματικά....

Θεσσαλονίκη: Γδυθείτε για το... περιβάλλον! - Η 3η Συνάντηση...








Γδυθείτε γιατί- περιβαλλοντικά- χανόμαστε. Αυτό θα μπορούσε να είναι το σύνθημα της τρίτης γυμνής ποδηλατοδρομίας που θα γίνει αύριο στη Θεσσαλονίκη.Ποδηλάτες, πεζοί, χρήστες του πατινιού ή του σκέιτμπορντ καλούνται να βγουν στην κυριολεξία από τα ρούχα τους διαμαρτυρόμενοι για την υπερέκθεση των κατοίκων των... μεγαλουπόλεων στη ρύπανση, στο επιβαρυμένο κυκλοφοριακό και στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής. Και όλα αυτά με επίκεντρο μια πόλη που αποδεδειγμένα ανήκει στις πιο μολυσμένες και επιβαρυμένες από την έλλειψη ατομικής οικολογικής συνείδησης και συνεπούς πολιτικής ευαισθητοποίησης.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά: σε πανευρωπαϊκές έρευνες η Θεσσαλονίκη από το 2006 καταγράφει συνεχή άνοδο των μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρά της λόγω του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου κυρίως στο κέντρο της πόλης. Ο μέσος όρος πρασίνου ανά κάτοικο είναι ο χαμηλότερος, μαζί με της Αθήνας, στην Ευρώπη καθώς αναλογούν μόλις 2 τ.μ., ενώ ο ελάχιστος ευρωπαϊκός όρος για να κρίνεται μια πόλη ως βιώσιμη είναι τα 9 τ.μ. ανά κάτοικο. Την ίδια στιγμή και ενώ έχουν προσδιοριστεί δίκτυα ποδηλατοδρόμων, η έλλειψη αστυνόμευσης και συνείδησης, όπως καταγγέλλουν οικολογικές οργανώσεις της πόλης, τα έχει μετατρέψει σε πάρκινγκ.

Στις δύο προηγούμενες η πλειονότητα των συμμετεχόντων εμφανίστηκε με μαγιό, περούκες και διαφόρων ειδών μάσκες και... αδαμιαίες περιβολές, ενώ πολλοί είχαν προτιμήσει το body painting - να βάψουν, δηλαδή, το γυμνό σώμα τους με χρώματα. Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών κάνουν λόγο ήδη για αυξημένες συμμετοχές υπολογίζοντας ότι τουλάχιστον 800 άτομα θα παρελάσουν στο κέντρο της πόλης. Πέρυσι είχαν συμμετάσχει 380 ποδηλάτες και φίλοι της οικολογικής μετακίνησης. Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 20.00 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον ποδηλάτη που κινείται σε αστικό περιβάλλον είναι αόρατος. Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, η μόλυνση της ατμόσφαιρας στα μεγάλα αστικά κέντρα επιβαρύνει τον οργανισμό ενός ποδηλάτη λόγω της μεγαλύτερης έκθεσής του στους ρύπους.
 
Πηγή:http://aetos-grevena.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου