"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Τραβᾶνε τά μαλλιά" τους μέ τήν Guardian στό ῾Υπουργικό Συμβούλιο

Ανακαλέστε αμέσως ότι η Ελλάδα "πουλάει νησιά", φωνάζει η κυβέρνηση
Το ακραίο και περίεργα σκανδαλοθηρικό δημοσίευμα της --κατά παράδοση-- καλής βρετανικής εφημερίδας Guardian, ότι δηλαδή η Ελλάδα "πουλάει νησιά" για να... μη χρεοκοπήσει, δημιούργησε πυρετό --και πανικό-- στην κυβέρνηση, και τα στελέχη Παπανδρέου δεν προλάβαιναν να διαψεύδουν.
Το νέο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από τη συντηρητική Guardian, αναφέρει πως η Ελλάδα πουλά τα νησιά της με σκοπό να σώσει την οικονομία της. Ενδιαφερόμενοι φέρεται να είναι Ρώσοι και Κινέζοι επενδυτές.Βεβαίως, η αντίδραση της κυβέρνησης υπήρξε άμεση και οξεία και ζητήθηκε από την ...πάλαι ποτέ έγκυρη εφημερίδα να ανακαλέσει αμέσως τα γραφόμενα.
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι η πώληση ή μακρόχρονη εκμίσθωση ενός ελληνικού νησιού θα ενίσχυε τα κρατικά ταμεία. Σημειώνεται ότι σε ιστοσελίδα με νησιά προς πώληση ανά τον κόσμο, το νησάκι Ναυσικά στο Ιόνιο κοστολογείται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. «Μόνο 227 ελληνικά νησιά κατοικούνται και η απόφαση να προχωρήσουν οι πιθανές πωλήσεις οφείλεται επίσης στην αδυναμία του κράτους να αναπτύξει βασικές υποδομές ή να ελέγχει την ασφάλεια των περισσότερων νησιών του. Η ελπίδα είναι ότι η πώληση ή μακροπρόθεσμη εκμίσθωση κάποιων νησιών θα προσελκύσει επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και φορολογητέο εισόδημα» προσθέτει ο Γκάρντιαν.
Σημειώνεται ότι εν μέσω της οικονομικής κρίσης και των απεργιών που σχεδόν παρέλυσαν τη χώρα Γερμανοί πολιτικοί είχαν καλέσει την Ελλάδα να αρχίσει να πουλά νησιά και ιστορικά μνημεία. «Φαίνεται ότι τώρα η ελληνική κυβέρνηση εισακούει το αίτημά τους» σχολιάζει ο Γκάρντιαν. Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι επενδυτές του Σίτι, που αποφεύγουν τις ελληνικές επενδύσεις, καλωσορίζουν την πώληση ελληνικών νησιών. Βρετανός αναλυτής σχολιάζει ότι «είναι κρίμα αν τα πράγματα φτάσουν σε αυτό το σημείο, αλλά τουλάχιστον δείχνει ότι η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να τηρήσει τις
υποχρεώσεις της».
  Πηγή:http://www.news21.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου