"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Μιά τεκμηριωμένη προσέγγιση στό ζήτημα τοῦ ἠλεκτρονικοῦ φακελώματοσ

Ψηφιακή διακυβέρνηση καί πιστός λαός -Εἶναι ἀντιρρησίες Ὀρθόδοξης συνείδησης ἤ ἁπλῶς τρελοί ;

"Δέν μπορῶ νά καταλάβω πῶς εἶναι δυνατόν ἀπό τή μιά πλευρά νά παραπονιέται ὁ μέσος χριστιανός ὀρθόδοξος Ἕλληνας γιἀ τὀ πὀσο τριτοκοσμική χώρα εἴμαστε και το πόσο ἀνοργάνωτο εἶναι τὀ δημόσιο, και από την άλλη να αντιστέκεται στη χρήση ενός αριθμού (που δε διαφέρει σε κάτι από τον αριθμό Α.Τ. με τον οποίο είναι όλοι εξοικειωμένοι) ο οποίος θα κάνει απείρως ευκολότερη τη συναλλαγή του κάθε πολίτη με το κράτος. Δηλαδή είναι τόσο βαθιά νυχτωμένοι όλοι οι υπόλοιποι προηγμένοι λαοί που χρησιμοποιούν ενιαίους αριθμούς?"
 (Ένα σχόλιο απο παλαιότερη ανάρτηση) 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ

Ἀγαπητέ φίλε,
Ὅλοι θέλουμε νοικοκύρεμα στόν τόπο μας, ἀλλά ὄχι εἰς βάρος τοῦ κατ εἰκόνα καί καθ΄ ὁμοίωσιν  τοῦ Θεοῦ πλασθέντος προσώπου μας και του Θεόσδοτου δώρου της ελευθερίας. Μέ τόν ΑΜΚΑ, αυτόν τον μοναδικό αριθμό που δέν αλλάζει ποτέ και  που θα  μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή ἀριθμοποιεῖται τό πρόσωπό μας, γινόμαστε ἀριθμοί. 

Ταυτίζεσαι με έναν αριθμό, γιατί χωρίς αυτόν και σύντομα  χωρίς την "Κάρτα του Πολίτη" που θα τον περιέχει, δεν θα μπορείς ούτε να αγοράσεις ούτε να πουλήσεις ούτε να πληρώσεις ούτε να πληρωθείς.Δεν θα έχεις περίθαλψη ούτε και καμία άλλη κοινωνική παροχή (έστω απο αυτές τις ελάχιστες που πρόκειται να μείνουν). Ο ΑΜΚΑ  λοιπόν θα είναι το νέο σου όνομα και αυτό θα χρησιμοποιείται και θα αναγνωρίζεται  απο το κεντρικό σύστημα  ελέγχου και διαχείρισης της ελευθερίας και της καθημερινότητάς σου (ψηφιακή διακυβέρνηση).Μία  έξυπνη κάρτα αύριο (Κάρτα του Πολίτη) και μεθαύριο ένα εμφυτεύσιμο υποδόριο  μικροτσίπ ή  τατουάζ (με την χρήση της  ήδη εφαρμοζόμενης βιονανοτεχνολογίας) , θα περιέχει  όλα  τα  δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα  και θα καταγράφει  κάθε  είδους συναλλαγή,ενώ  ταυτόχρονα με την εφαρμογή   της  τεχνολογίας RFID ανά πάσα στιγμή δορυφορικά θα εντοπίζεται  η θέση σου.
Όλα αυτά δεν είναι πλέον "σενάρια"  βγαλμένα απο το μυαλό κάποιων  "φανατικών" και "κολλημένων"  Χριστιανών  (κάπως έτσι μας έλεγαν  και τον καιρό  που φωνάζαμε εναντίον της  'Συνθήκης Σένγκεν) αλλά  ζητήματα που έχει  θέσει η κυβέρνηση προς "διαβούλευση" μεταξύ μιας στενής  "κλίκας"  την οποία ευσχήμως η κυβέρνηση  ονομάζει  "εμπλεκόμενους φορείς".
Το πιο σημαντικό όμως  σημείο που μας κάνει "Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης" και μας  εξεγείρει  σε αντίσταση, είναι το  αναμφισβήτητο  γεγονός   ότι το όνομα του "θηρίου" (666) θα είναι ο αριθμός -κλειδί, χωρίς τον οποίο δεν ενεργοποιείται  η  επιχειρησιακή  λειτουργία του συστήματος και των υποδομών του (κάρτες,βιομετρικά διαβατήρια,κάρτα του πελάτη κλπ).  
Για να πούμε τα πράγματα  με απλό και κατανοητό τρόπο ,έφτασε πλέον ο καιρός  για να διαλέξεις με "Ποιόν θα πάς και ποιόν θα αφήσεις" ή οπως λέει ξεκάθαρα  και ο μεγάλος Άγιος της εποχής μας ο μακαριστός π. Ιουστίνος Πόποβιτς  "ή θα είσαι  Χριστολάτρης ή Χριστομάχος ,μέση λύση δεν υπάρχει".
Τό νοικοκύρεμα στον τόπο μας δεν έρχεται λοιπόν μέ τή ναζιστική αριθμοποίηση των ανθρώπων αλλά με την τίμια διαχείριση του εθνικού πλούτου με τη δικαιοσύνη των κυβερνώντων και το απωλεσθέν ελληνικό φιλότιμο.
Δέν εἴμαστε μόνοι μας
Πρόσφατα στην Ρουμανία  ειδικά μετά την ανοικτή επιστολή του  μεγάλου Γέροντος Ιουστίνου Πάρβου  προς τους πιστούς, ο Ρουμανικός λαός αντέδρασε και εκφράζοντας την Ορθόδοξη αντίρρησή του με συλλογή υπογραφών,διαμαρτυρίες,συγκεντρώσεις κ.α, εξανάγκασε την Ρουμανική κυβέρνηση να δώσει το δικαίωμα στους  Ορθόδοξους αντιρρησίες να μην παραλάβουν την νέα  ηλεκτρονική ταυτότητα  πληρώνοντας κάποιο ετήσιο τίμημα  δήθεν για την παροχή  υπηρεσιών εκτός του συστήματος της εκεί "ψηφιακής διακυβέρνησης".
Στην Μ.Βρετανία οι αντιδράσεις  του κόσμου  εναντίον της μαζικής υποχρεωτικής  εμφύτευσης  RFID microchip σε όλους τους φυλακισμένους και  μελλοντικά πιθανώς  στον υπόλοιπο πληθυσμό ,ανάγκασαν  τον σημερινό πρωθυπουργό  να οπισθοχωρήσει  ανακοινώνοντας  επισήμως ότι δεν θα  προχωρήσει στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.
Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να δεί κάποιος ότι όλο και πληθαίνουν  διεθνώς οι φωνές εναντίον των συστημάτων ελεγχου ,επεξεργασίας και διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων και της ελευθερίας  του ατόμου,που  προσπαθεί να επιβάλλει παντού η "Νέα Τάξη Πραγμάτων" 
Εμείς που έχουμε βαπτισθεί και μυρωθεί  και έχουμε  σφραγισθεί  εις το Ὄνομα τοῦ Πατρός καί τοῦ Υἱοῦ καί τοῦ Ἁγίου Πνέυματος , θα  μείνουμε ἀπαθεῖς ;

Πηγή ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου