"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Youtube και Facebook.... όπλα στα χέρια κακοποιών




Έναν επιδέξιο  τρόπο ανακάλυψαν επιτήδειοι που χρησιμοποιούν το internet για να εντοπίζουν τα υποψήφια θύματά τους.


Οι κακοποιοί εκμεταλλεύονται μια λειτουργία που έχουν οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά  τον τελευταίο καιρό, το λεγόμενο Geotagging, το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό και του iPhone της Apple.
Το χαρακτηριστικό αυτό είναι μια πληροφορία που αποθηκεύεται από τη μηχανή στο αρχείο & περιλαμβάνει γεωγραφικές συντεταγμένες της τοποθεσίας όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία ή το video.

Οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να εντοπίσουν με ακρίβεια τη διεύθυνση κάθε χρήστη, αξιοποιώντας αυτή την πληροφορία και εισάγοντάς τη σε μια εφαρμογή, σαν το Google Street View.
Αν για παράδειγμα, κάποιος αναρτήσει στο Facebook μια φωτογραφία του σκύλου του, να παίζει στον κήπο του σπιτιού του... και μετά από κάποιες ημέρες ανακοινώσει στο προφίλ του στο Facebook πως θα λείπει για διακοπές, τότε υπάρχει η πιθανότητα να αποτελέσει το ιδανικό θύμα διαρρηκτών, χωρίς ο ίδιος να μπορεί να συνδέσει τα δύο δεδομένα μεταξύ τους.

Ένα ακόμα πιο ανατριχιαστικό γεγονός είναι ότι μπορεί κάποιος κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο Youtube με τη λέξη "παιδιά", να βρεθεί μπροστά σε χιλιάδες video μικρών παιδιών και να εντοπίσει τις κατοικίες τους, εκμεταλλευόμενος το Geotagging.
Τονίζεται πως τα iPhone χρησιμοποιούν τη λειτουργία αυτή από προεπιλογή, γεγονός που πολλοί χρήστες αγνοούν. Ωστόσο, είναι δυνατή η απενεργοποίηση του Geotagging από όλες τις συσκευές που το χρησιμοποιούν, αρκεί να ακολουθήσει κάποιος τις οδηγίες στο εγχειρίδιο χρήσης.
Πηγή:newsblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου