"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

᾿Αντίθετος σέ σχέδιο καψίματος ἀντιτύπων τοῦ Κορανιού ὁ στρατηγός Πετρέους


Ο διοικητής της πολυεθνούς δύναμης στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους δήλωσε πως αν αμερικανική εκκλησία εκτελέσει το σχέδιο της να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου στις 11 Σεπτεμβρίου, αυτό θα θέσει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα.

Η εκκλησία Βαπτιστών Dove World Outreach Center στην Φλόριντα σκοπεύει να κάψει δημόσια αντίτυπα του Κορανίου στην ένατη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Αν γίνει αυτό, θα εξυπηρετήσει την προπαγάνδα των ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και θα ενισχύσει το αντιαμερικανικό αίσθημα στον μουσουλμανικό κόσμο, επισήμανε ο στρατηγός Πετρέους σε συνέντευξή του στην Wall Steet Journal.

«Κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο τα στρατεύματα και την διεθνή προσπάθεια», εκτίμησε.

«Είναι ακριβώς η ενέργεια που θα εκμεταλλεύονταν οι Ταλιμπάν και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Όχι μόνο εδώ, αλλά παντού στον κόσμο, όπου συνυπάρχουμε με την ισλαμική κοινότητα», πρόσθεσε ο στρατηγός.

Η εκκλησία Dove World Outreach Center ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κάψει αντίτυπα του Κορανίου στο Γκέινσβιλ, 500 χιλιόμετρα από το Μαϊάμι και καλεί και άλλα θρησκευτικά κέντρα να κάνουν το ίδιο στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων και για να πολεμήσουν «τον δαίμονα του Ισλάμ» .

Από την πλευρά του ο ιερέας της εκκλησίας αυτής Τέρι Τζόουνς δήλωσε πως οι ανησυχίες του Πετρέους είναι «δικαιολογημένες» .

Σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύεται στην Wall Street Journal, ο ιερέας προσθέτει: «Πρέπει να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στους φανατικούς μουσουλμάνους. Δεν θα μας εξουσιάζει πια ο φόβος και οι απειλές» .

Στα τέλη Αυγούστου, δεκάδες φανατικοί μουσουλμάνοι διαδήλωσαν μπροστά στην αμερικανική πρεσβεία και απείλησαν να αρχίσουν ιερό πόλεμο αν η αμερικανική Εκκλησία πραγματοποιήσει αυτό που σχεδιάζει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/09/blog-post_312.html#ixzz0yqWSe6v3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου