"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΙΚΩΝ....

῾Ο Πάπας ἐπέλεξε hip hop γιά νά «ἀγγίξει ἄμεσα τούς νέους»....!

Αν και παραμένει πιστός στο παραδοσιακό τελετουργικό της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, όταν το κοινό του είναι οι νέοι, ο Πάπας Βενέδικτος είναι περισσότερο ελαστικός. Έτσι, κατά την επίσκεψή του στη Βρετανία, την άλλη εβδομάδα, στην τελετή που έχει διοργανωθεί στο Χάιντ Παρκ κυρίως για τους νέους, έχει επιλεγεί ένα hip-hop κομμάτι και αυτό θα είναι και το επίσημο της τριήμερης επίσκεψης του Πάπα στη Βρετανία, όταν θα απευθύνεται σε άτομα μικρότερων ηλικιών.
Ο τίτλος του τραγουδιού είναι «Heart's Cry» και πρόκειται για δημιουργία του συγκροτήματος Ooberfuse που έχει βαθιές θρησκευτικές ρίζες. Πάντως, καμία σχέση δεν έχει με τους ύμνους που συνδέονται με τις λειτουργίες.
Τα τρία μέλη της μπάντας ζουν στο Λονδίνο. Πριν από καιρό έστειλαν το τραγούδι τους στον πατέρα Άντριου Χίντον, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Επίσκεψη του Πάπα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τραγουδιού για την επίσκεψη του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
«Ελπίζουμε να αγγίξουμε τη νέα γενιά. Θέλουμε να σπάσουμε τα στερεότυπα γύρω από την ποπ που συνδέθηκε ήδη με τη θρησκεία και να παίξουμε μουσική, η οποία θα αγγίξει άμεσα τους νέους του σήμερα», επισήμανε η Τσέρι Άντερσον, η 24χρονη τραγουδίστρια της μπάντας. Τα άλλα δύο μέλη είναι ο 33χρονος ράπερ Χολ Σεν Τζον και ο DJ Κορνελ Σοριαν.
«Τα Νέα» 06/09/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου