"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Μητροπολίτης ῎Ανθιμος: «Μέ τρῶνε σάν σαράκι οἱ αμφισβητήσεις κατά τῆς ῾Ελλάδας»



Μηνύματα μέ πολλούς ἀποδέκτες ἀπέστειλε γιά ἀκόμη μιά Κυριακή ἀπ᾿  ἄμβωνος ὁ  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. ῎Ανθιμος.




Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης μιλώντας από τον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας, αναφέρθηκε σε επίκαιρα προβλήματα, για τον αγιασμό στη ΔΕΘ καθώς και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Να αναφερθεί, ότι παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών ο Μητροπολίτης Άνθιμος τέλεσε μνημόσυνο για όλους εκείνους που έπεσαν κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

«Μην ντροπιάζεστε να λέτε, ότι είστε Χριστιανοί. Σ’ αυτό το σημείο είμεθα ένοχοι οι πάντες, όσο και αν το βλέπετε δύσκολο το τίμιο ράσο, εγώ σας λέω ότι εμείς που φορούμε τα ράσα, Επίσκοποι, πρεσβύτεροι, ιερείς και μοναχοί και κυκλοφορούνε σήμερα στον κόσμο, έχουμε πολλών ανθρώπων την επιδοκιμασία να έρθουν και να κάνουν υπόκλιση και να μας φιλήσουν το χέρι, αλλά ακούμε και διάφορα και ποικίλα. Από εκείνους οι οποίοι δεν γνωρίζουν, οι θέλουν για λόγους δικούς τους και για άλλους λόγους που δεν είναι του παρόντος, να πολεμούν την Εκκλησία και τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας ο οποίος βαστάζει το ράσο που είναι μια δοκιμασία», τόνισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ξεκινώντας το κήρυγμα του.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε και στο σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων τονίζοντας, ότι « τη Χριστό να ομολογήσουμε, όταν εγώ ανέγνωσα στις εφημερίδες ότι ετοιμάζεται η κατάθεση νομοσχεδίου για την συμβίωση των ομοφυλοφίλων και στην Ελλάδα! Ο Θεός να φυλάει! Κρίνε εσείς, να έχετε ένα παιδί αγόρι να το μεγαλώσετε, και από την αμαρτία που υπάρχει στον κόσμο σήμερα να σας πει, εγώ πήρα έγκριση της Πολιτείας και συμβιώνω με τον φίλο μου και είμαστε ζευγάρι.»

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε και στο θέμα της άρσεως του Σταυρού το οποίο χαρακτήρισε Εθνική δοκιμασία.

Ο κ. Άνθιμος τόνισε: «Κουραστήκαμε όντως να ακούμε γι΄ αυτά τα θέματα, γι΄ αυτή την συμφορά, και για όλη αυτή την υπόθεση απ΄ αρχής. Το είπα και την περασμένη Κυριακή, πάνε να μας κάνουν όλους χομοοικονόμικους, δηλαδή άνθρωπο οικονομικών και όχι άνθρωπο θρησκευτικό.»

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε και στις ομιλίες του Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου και του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά, από τους οποίους περιμέναμε να ακούσουμε κάτι και για τα Εθνικά Θέματα.

«Δικό τους θέμα εάν έκριναν και μπορεί να μην το γνωρίζω εγώ, ότι δεν έπρεπε να πουν τίποτε. Αλλά η συνείδηση του λαού την οποία κατεξοχήν υπολογίζει η Εκκλησία, ήταν αυτή. Πρέπει να μας πούνε ποια είναι η αλήθεια, τι γίνεται, τι συμβαίνει, ποια πρέπει να είναι η αντίδραση μας, ποια στάση πρέπει να τηρήσουμε;» υπογράμμισε ο κ. Άνθιμος.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, μιλώντας για τον Αγιασμό που τελέστηκε στην ΔΕΘ, μεταξύ άλλων τόνισε ότι «είδατε ότι ο αγιασμός γίνεται σε κλειστό χώρο, περίπου με πενήντα άτομα. Φέτος όμως ήταν και ο Πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο, και άλλοι 50 με 100. Αλλά και πέρυσι σε κλειστό χώρο έγινε, αλλά και πρόπερσι το ίδιο.»

«Από τότε που ο Μητροπολίτης της περιοχής, ομίλησε ευθαρσώς και υπευθύνως για το Σκοπιανό θέμα, αυτή την μεγάλη δοκιμασία που είχα πάνω στη πλάτη μας. Διαφορετικά ο αγιασμός όλα τα χρόνια, εγίνοντο μέσα στο Βελίδειο λίγο πριν από την ομιλία του Πρωθυπουργού. Να βλέπει όλος ο κόσμος. Αλλά δεν έγινε για να μην ακουστεί ο λόγος της Εκκλησίας, δεν πειράζει όμως διότι εμείς δεν θα πάψουμε να ομιλούμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ακόμη ο κ. Άνθιμος, αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας ότι «σύμφωνα με το σχέδιο που έχει παραδώσει ο κ. Νίμιτς στην Ελληνική Κυβέρνηση είναι: «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη». Από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τίποτα άλλο το τι θα γίνει, ο λαός έχει εκφραστεί κατ΄ επανάληψη και το έχει κάνει ποίημα και τραγούδι το όνομα Μακεδονία να μην μπει αυτό στο όνομα της χώρας αυτής, γιατί θα είναι επικίνδυνο.»

Τέλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης απευθυνόμενος στο Εκκλησίασμα τόνισε: «Θα ήθελα να σας ρωτήσω, σε ποια από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως υπάρχουν αμφισβητήσεις και μάλιστα τόσες… Για την εδαφική της ακεραιότητα, όσες υπάρχουν εις βάρος της Ελλάδος. Αυτό με τρώει σαν σαράκι, και τρώει και τον κόσμο.»

Κυριακή, 19 Σεπτέμβριος 2010
Συντάχθηκε απο τον/την Αιμίλιος Πολυγένης 15:46
http://www.romfea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου