"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ



***

  ἡ ἀφορμή
Το blog μας ζήτησε πληροφορίες από δημοσιογραφικό ιστολόγιο της Λευκάδας και μας απέστειλαν το παρακάτω ηλεκτρονικό μήνυμα:
Καλησπέρα και ευχαριστούμε για την επικοινωνία,
περιμένουμε και εμείς την επίσημη ανακοίνωση της Μητροπόλεως την οποία και θα αναρτήσουμε. Οι πληροφορίες μας μιλούν για συσσωρευμένες καταστάσεις με τελευταία αυτή που ο ηγούμενος δεν πήρε άδεια από τον Μητροπολίτη για να μεταβεί στο Άγιον Όρος και ο Μητροπολίτης το έμαθε από site που είχε αναρτήσει την φωτογραφία του με σχετικό σχόλιο. Τα ακριβή αίτια θα περιγράφονται στην ανακοίνωση της Μητροπόλεως που θα μας σταλεί ελπίζουμε απόψε. Τα παραπάνω είναι απλώς πληροφορίες.
Ευχαριστούμε
***
ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ;
ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Σύμφωνα με πληροφορίες, που συνέλεξε το blog μας, με τη συνεργασία του δημοσιογραφικού  ιστολογίου www.mylefkada.gr, η κόντρα μεταξύ του Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου και του αρχιμανδρίτου πατρός Νικηφόρου Ασπρογέρακα, καλά κρατεί από τον καιρό της εκλογής του κ. Θεοφίλου σε Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης. Επίσης, ο "χωρισμός" των πιστών σε δύο στρατόπεδα (υπέρ ή κατά αντιστοίχως των δύο εμπλεκομένων προσώπων), καθώς και πρόσφατο Ψήφισμα βάσει του οποίου ο ηγούμενος της μονής κηρύσσει την πλήρη αυτονομία του μοναστηριού και την μη υπαγωγή του στο διαχειριστικό (οικονομικό) έλεγχο της Ιεράς Μητροπόλεως, συσσώρευσαν μια σειρά προβλημάτων, έτσι που ήταν ζήτημα, πλέον, χρόνου να ανάψει η θρυαλλίς.
Πηγή:  http://exagorefsis.blogspot.com/
Τελευταία ανανέωση ( 28.09.10 )
 

1 σχόλιο:

  1. Ωραίο εργόχειρο βρήκαν μέσα στη δίνη τόσων σοβαρών προβλημάτων να τσακώνονται για την οικονομική διαχείριση και το προσωπικό γόητρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή