"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!




Σχόλιο ᾿Οδυσσέως:Τό παρακάτω ἄρθρο φαίνεται πολύ λογικό. ᾿Εξοικονόμηση χρήματος, διασταύρωση στοιχείων γιατρῶν καί ἀσφαλισμένων, γρἠγορος ἔλεγχος γιά τόν ἐντοπισμό ἀτασθαλιῶν κλπ. κλπ. Πίσω ὅμως ἀπό αὐτο  κρύβονται τά πλοκάμια πού ἀνοίγει ἡ ἠλεκτρονική διακυβέρνηση καί ὁ κίνδυνος καταστρατηγήσεως τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων. Σιγά σιγά -νά εἶστε σίγουροι-θά προχωρήσουν καί σέ ἄλλους τομεῖς. Τό χταπόδι ἁπλώνει συστηματικά τά πλοκάμια του


Από την Κορινθία ξεκινά η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

Θα γίνει ημερίδα στις 3 Οκτωβρίου στην Κόρινθο

Από την Κορινθία (αλλά και τη Βοιωτία και τη Λέσβο) θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Το φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα προσπαθήσει να βοηθήσει το ελληνικό δημόσιο να εξοικονομήσει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, ολοκληρώθηκε χάρη στην επίπονη δουλειά της ομάδας στην οποία συμμετείχε και ο Κορίνθιος γιατρός Μιχάλης Κούτρας και θα λειτουργήσει πιλοτικά στους τρεις νομούς που προαναφέραμε και στον ΟΑΕΕ.
Το σχετικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Τρίτη και από την αρχή του ερχόμενου έτους αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Οπως προβλέπει το νομοσχέδιο, ο γιατρός θα συμπληρώνει την ηλεκτρονική φόρμα με τα στοιχεία του, τα στοιχεία του ασθενούς, τη διάγνωση και τα φάρμακα. Για κάθε γιατρό προβλέπεται πλαφόν στις συνταγές, ανάλογα με την ειδικότητά του. Αν το ξεπεράσει τότε θα διακόπτεται η συνεργασία του. Στον ασθενή θα δίδεται αντίγραφο της συνταγής, η οποία θα πρέπει να εκτελείται εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την καταχώρισή της.
Οι διοικητές των τεσσάρων μεγάλων ταμείων -Ροβέρτος Σπυρόπουλος (ΙΚΑ), Γεράσιμος Βουδούρης (ΟΑΕΕ), Παναγιώτης Πέτρουλας (ΟΓΑ) και Κυριάκος Σουλιώτης (ΟΠΑΔ)- που συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες εκτιμούν ότι με την ηλεκτρονική καταχώρηση των συνταγών που προωθείται με νομοσχέδιο θα ελέγξουν τις κομπίνες και τους γιατρούς που υπερσυνταγογραφούν. Ειδικότερα, ο διοικητής του Οργανισμού Ελεύθερων Επαγγελματιών πιστεύει ότι με τον ηλεκτρονικό έλεγχο θα εξοικονομηθούν 500-600 εκατ. ευρώ ώστε να πληρωθούν οι συντάξεις έως το τέλος του χρόνου. Διαφορετικά θα χρειαστεί 300 εκατ. έξτρα χρηματοδότηση αφού έχει εξαντλήσει την επιχορήγηση του 2010. Από τη «λευκή» τρύπα που θα δημιουργηθεί ελπίζουν οι διοικητές ότι θα καλύψουν και την επιβάρυνση από την αύξηση των νοσηλίων.
Νωρίτερα, πάντως, και συγκεκριμένα στις 3 Οκτωβρίου θα γίνει στην Κόρινθο μεγάλη ημερίδα για την συνταγογράφηση με την συμμετοχή γιατρών, φαρμακοποιών, και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι πιθανό δε, να δώσει το παρών τόσο ο διοικητής του ΟΑΕΕ όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφού η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θεωρείται από τα πιο σημαντικά μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση της περιστολής των δαπανών και του νοικοκυρέματος στα ασφαλιστικά ταμεία.

Αναρτήθηκε από ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στις 4:29 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου