"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Κάρτα τοῦ Πολίτη & ΑΜΚΑ :῾Ο π. Σαράντης Σαράντος στόν Ραδιοφωνικό Σταθμό τῆς Πειραϊκῆς ᾿Εκκλησίας (91,2 στα FM, video)



 Οι θέσεις  και οι συστάσεις  του π. Σαράντη Σαράντου  για την  "Κάρτα του Πολίτη"  και  την "Κάρτα  συναλλαγών" ("Φοροκάρτα")
(Video)

 Ο π. Σαράντης πρίν απο λίγο καιρό, μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής  Εκκλησίας , ειχε αναπτύξει τις θέσεις του γύρω απο  το μείζον  και  επείγουσας σημασίας  ζήτημα  της "Κάρτας του Πολίτη". 
Αφορμή για αυτήν την παρουσίαση ήταν η γνωστή επιστολή που είχε στείλει τον περασμένο Ιούλιο ο π. Σαράντης στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Θυμίζουμε ότι το κείμενο αυτής της επιστολής αποτελεί την βάση της "Πρωτοβουλίας Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης", μέρος  των δραστηριοτήτων της οποίας είναι και η γνωστή πλέον συλλογή υπογραφών εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" και της "Κάρτας Συναλλαγών" ("φοροκάρτας").
Μεταξύ των άλλων που είπε ο  π. Σαράντης στην  ραδιοφωνική  του συνένετευξη τόνισε και τα εξής: 
(Το παρακάτω κείμενο  προέρχεται απο  απομαγνητοφώνηση αποσπασμάτωντης εκπομπής.Έτσι  ίσως να υπάρχουν  κάποια  "λάθη"  εξ  αιτίας αυτής της "μετατροπής" του  πηγαίου  προφορικού λόγου  σε γραπτό.)


Δεν είμαστε απαισιόδοξοι

"...Εμείς  δεν είμαστε απαισιόδοξοι και θέλω  να πώ ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε, για τον λόγο ότι  ακόμα και στους μεγάλους διωγμούς της Εκκλησίας , και τα πρώτα χρόνια  του Χριστιανισμού αλλά και πάντοτε  και στην Τουρκοκρατία, ποτέ οι Χριστιανοί  δεν σταμάτρησαν  να εργάζονται, να παντρεύονται, να κάνουν  παιδιά, να έχουν διάφορες δραστηριότητες ως Χριστιανοί και ζωντανοί άνθρωποι.
Επομένως  εμείς  ξεκινάμε αυτή την ενημέρωση  χωρίς  απογοήτευση.
Αντιθέτως με την  ελπίδα  μας στον Κύριο και επειδή ο Κύριός μας  θέλει εμείς να "κινήσουμε  το δακτυλάκι μας" ,τουλάχιστον  την παραμικρή  κίνηση, να δείξουμε  και υπακοή στο θέλημά Του και όχι   εισαγωγής μας στην παγκόσμια  αντίχριστη φυλακή.
Αυτό λοιπόν, μπορεί να  το ευλογήσει ο Κύριος  στην συνέχεια.
Να το φέρει  πιό πίσω;
Να το τροποποιήσει;
Πολλά μπορούν να γίνουν.
Εμείς πάντως, ας εργαζόμαστε, ας είμαστε αισιόδοξοι και ας έχουμε  την πάσα  ελπίδα μας στον  Χριστό  μας , στην Παναγία μας, στους Αγίους  και στο σώμα της Εκκλησίας  που είναι  ζων και κινούμενο  απο την Κεφαλή  που είναι ο Χριστός.
...Μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, ναπάρουμε  ένα κομποσκοινάκι  των εκατό ,να κάνουμε την ευχούλα  "Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με",εννοώντας  πρωτίστως  τον εαυτό μας, να καλύψει ο Κύριος  τα ελλείμματα  και τα πάθη  που έχουμε. Το  "ελέησόν με" το εννούμε και για τους εγγύς συγγενείς μας  που και αυτοί έχουν τις δικές τους ανάγκες και πρέπει να  παρακαλούμε  τον Κύριο  "Κύριε τους αδελφούς μας", αλλά και για την κατάσταση  της πατρίδος μας  που όντως βρίσκεται σε μία κρίση οικονομική αλλά και γενικά σε μία κρίση  πολλών επιπέδων .
Πιστεύουμε ότι μέσα απο αυτήν την συνολική  αλλά και την ατομική  ικεσία  προς τον Κύριο, δεν θα αφεθούμε έτσι έρμαια του διαβόλου και των κακών προοπτικών, αλλά οπωσδήποτε  ο Κύριός  μας βλέποντας  τη στροφή,  την μετάνοια,  την εκζήτηση και την μνημόνευση του ονόματός Του, θα μας αντιχαρίσει ότι πρέπει για να έχουμε  τον άρτο τον επιούσιο ,τον οποίο θέλει να τον έχουμε,να έχουμε το  μεροκάματό  μας γιατί και  Αυτός εργάστηκε στο μεροκάματο και για να έχουμε επίσης  την απαραίτητη  πενυματική καλλιέργεια ώστε να εξασφαλίζεται και ο πνευματικός  άρτος ο επιούσιος μέσα μας ,αλλά  και για ναέχουμε ελπίδα ζωής αιωνίου ,γιατί έτσι κι αλλιώς  περαστικοί είμαστε .Έτσι  όταν είμαστε κοντά στο Χριστό μας αξιοποιείται   και  η παρούσα ζωή  και η αιώνιος ζωή.
Τότε δεν φοβόμαστε ούτε  "Κάρτες του Πολίτη"  ούτε "χαράγματα" ούτε τίποτα απο τα πιθανώς επερχόμενα  λυπηρά....
Κυρίως στεκόμαστε  νηφάλιοι, στεκόμαστε άγρυπνοι,  σε εγρήγορση  δηλαδή  πνευματική, εργαζόμαστε και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε  στα χέρια του  Πατέρα , του Υιού και  του Πνεύματος του Αγίου ,της Παναγίας μας και των προστατών μας  πολλών Αγίων...
Εγώ προσωπικά  είμαι αισιόδοξος  γιατί  έτσι αυτό που προτείνουμε, ν αγίνεται το  κομποσκοινάκι , βλέπουμε  ότι τυγχάνει  ευρείας αποδοχής  και έτσι οι άνθρωποι  και εύκολα  το κάνουν, τό όνομα του Κυρίου μας όλους τους ανθρώπους  τους συγκινεί  και τους στηρίζει, και εκ του αποτελέσματος  καταλαβαίνουν  πόσο αξίζει ένα κομποσκοινάκι των εκατό εις τας απαρχάς της ημέρας  (σημ. "Ο.Π":Υπάρχει  ομότιτλο κείμενο του π. Σαράντη  που το εχουμε  δημοσιεύσει εδώ ).
Περνάει όλη η ημέρα  με δύναμη, με αισιοδοξία και αντιμετωπίζονται  γενικά όλα τα προβλήματα  με άλλα "φώτα" και άλλα "φόντα"  Αγιο- Πνευματικά!

(Τα παρακάτω Videos δεν είναι δική μας παραγωγή ,όπότε τα όποια εύσημα ανήκουν δικαιωματικά σε αυτόν που κοπίασε για να τα φτιάξει)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου