"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΡΕΖΙΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...

Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΙΜΩΡΕΙ!!!


ΝΕΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΙΡΕΤΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ (ΣΑΒΒΑΤΟΥ)
Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΙΖΕΙ
ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΙΜΩΡΕΙ!!!
============

Αλειτούργητες μένουν οι καλόγριες στη Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλαμάτας, καθώς ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τις τιμώρησε και πάλι.
Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης από τις 26 Σεπτεμβρίου άφησε τη μονή χωρίς ιερέα, ενώ λειτουργούσε εκεί ο π. Νικόλαος Κάρκαλης.
Αυτό σημαίνει ότι στη μονή δεν θα τελούνται ακολουθίες και μυστήρια, ενώ οι μοναχές εάν θέλουν να κοινωνήσουν θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλες εκκλησίες.
Η νέα τιμωρία επιβλήθηκε επειδή ο δεσπότης θεωρεί πως οι καλόγριες δε συμμορφώθηκαν, όπως του είχαν υποσχεθεί πριν άρει το επιτίμιο της ακοινωνησίας.
Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο είχαν παραπεμφθεί στο Επισκοπικό Δικαστήριο 4 μοναχές, κατηγορούμενες για απείθεια και καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής, του ποιμενάρχη τους και μητροπολίτη, για δημιουργία φατρίας σε βάρος της Εκκλησίας και του μητροπολίτη, για παράβαση μοναχικής ομολογίας περί υπακοής στην Εκκλησία και για δεινότατο σκανδαλισμό της συνειδήσεως των πιστών.
Η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης από το Συνοδικό Δικαστήριο δεν έχει οριστεί ακόμη.
ΠΗΓΗ:
Ελευθερία Καλαμάτας,

Εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων “Ρομφαία”
http://panayiotistelevantos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου