"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου 2010

᾿Αντιδρᾶ ἡ ᾿Εκκλησία σέ πρόταση τοῦ ὑπουργείου νά γίνουν τά Θρησκευτικά μάθημα ἐπιλογῆς


᾿Ενοχλημένος ὁ ᾿Αρχιεπίσκοπος
Ενοχλημένος από τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος
Ενοχλημένος από τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας εμφανίζεται ο Αρχιεπίσκοπος   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ)
Αθήνα
Την έντονη αντίδραση της Ιεραρχίας έχουν προκαλέσει προτάσεις που επεξεργάζεται επιτροπή του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση της υποχρεωτικής διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Λύκειο και η μετατροπή του σε μάθημα επιλογής.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένως στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο από ιεράρχες, κληρικούς, πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά και ενώσεις θεολόγων.

Σε επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχαήλ Τρίτος ανέφερε ότι αυτή η πρόταση «σημαίνει πλήρη περιφρόνηση του μαθήματος και ουσιαστική κατάργησή του».

Οι αντιδράσεις αυτές προήλθαν μετά από δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές που δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας στην εκπαίδευση. Εντάθηκαν όταν διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε αντίδραση του υπουργείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αρχιεπίσκοπος -όπως επισημαίνουν στενοί συνεργάτες του- είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις προτάσεις της επιτροπής και τονίζουν ότι εάν αυτές υιοθετηθούν τότε η απάντηση της Ιεραρχίας θα είναι δυναμική και «θα διατυπωθεί σε όλους τους τόνους».

Newsroom ΔΟΛ

Δημοσίευση: 15 Οκτ. 2010, 09:39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου