"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Σέ γραμμή ᾿Ανθιμου ἡ Ιεραρχία...


 Σχόλιο ᾿Οδυσσέως: Μᾶς ἐκπλήσσει ἡ δημοσιογράφος τοῦ Βήματος ἐπί τῶν ἐκκλησιαστικῶν κ. Μαρία ᾿Αντωνιάδου,  ὅταν θεωρεῖ ὅτι ζωτικῆς σημασίας θέματα γιά τήν ζωή τῶν πιστῶν, ἐντάσσονται, ὅπως λέει, "στή γραμμή ᾿Ανθίμου". Τῆς ἀπαντᾶμε: Στήν ᾿Εκκλησία δέν ὑφίσταται "γραμμή ῾Ιερωνύμου" καί "γραμμή ᾿Ανθίμου", ἀλλά γραμμή τῆς ᾿Εκκλησίας, πού ἐμπνέεται ἀπό τό κήρυγμα τοῦ εὐαγγελίου. Τέτοιοι "διαχωρισμοί"εἶναι ὕποπτοι καί ἐκ τοῦ πονηροῦ. ῎Ας μήν πέσουμε σ᾿ αὐτήν τήν παγίδα!

Στη γραμμή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου κινείται η Ιεραρχία, καθώς χθες αποφάσισε να εξετάσει το ενδεχόμενο κινδύνου αλλοτρίωσης της πίστης και της εθνικής και κοινωνικής ζωής των Ελλήνων!
Για αυτό καλεί τη 12μελή Ιερά Σύνοδο να μελετήσει τρία μείζονος σημασίας, κατ΄ αυτήν, ζητήματα. Πρόκειται για το μεταναστευτικό, την κάρτα του πολίτη, αλλά και για τα σχολικά βιβλία.
Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, τονίζεται ότι η «Εκκλησία με ανύσταχτο και στοργικό ενδιαφέρον μελετά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ζητήματα που ενδέχεται να κρύβουν κινδύνους αλλοιώσεων και αλλοτριώσεων της πίστεως ή της εθνικής και κοινωνικής μας ζωής, όπως η κάρτατου πολίτη,θέματα που αφορούν τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, της Ιστορίας και της Γλώσσας στα σχολεία,το μεταναστευτικό και άλλα,προκειμένου συντόμως να καταθέσει τις απόψεις της στα αρμόδια όργανα της πολιτείας και να ενημερώσει τον λαό του Θεού».
Οι συνοδικοί μητροπολίτες θα πρέπει να μελετήσουν και να συζητήσουν αν μέσα από τη μετανάστευση, την κάρτα του πολίτη που σχεδιάζει να εκδώσει η κυβέρνηση, αλλά και τα σχολικά βιβλία υπάρχει αποχριστιανοποίηση στην Ελλάδα και αν καταπατούνται τα θρησκευτικά δικαιώματα των ορθοδόξων Ελλήνων.
Ολα αυτά ως αποτέλεσμα της προχθεσινής αντιπαράθεσης μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμου για το εάν ο πολιτικός λόγος έχει θέση στον άμβωνα.
Η 12μελής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου την επόμενη εβδομάδα, και αφότου συζητήσει τα τρία θέματα θα τα παραπέμψει σε ειδικές επιτροπές, οι οποίες θα μελετήσουν όλες τις παραμέτρους τους προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν ενέργειες προς την πλευρά της κυβέρνησης.
 http://www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου