"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Μητροπολίτης Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας κ. ᾿Αβρόσιος: ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η "ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ"



  • Η Κάρτα του Πολίτη είναι κι αυτή ένα σημαντικό πρόβλημα
  1. "Ο Αγγλικός Λαός πολέμησε εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" (ID Card)  καί πέτυχε. Εμείς;;;(βλ. 1myblog.pblogs.gr/2010/08/o-agglikos-laos-polemhse-enantion-ths kartas-toy-polith)
  2. "Τον αριθμό μας μην ξεχάσετε να χαράξετε στο χέρι μας......Με τις νέεσ κάρτες όλους θα μας έχουν σ΄ένα τσιπάκι"  (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 3.10.2010)
  3. "Παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο το Barcode" (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 12.10.2010)

Πηγή:Προσωπικό Ιστολόγιο του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου (http://mkka.blogspot.com)

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


"Εἰπέ τῇ ᾿Εκκλησίᾳ"
________Αυτή είναι η εντολή του Κυρίου μας! Στο 18ο κεφάλαιο του Κατά Ματθαίον Ευαγγελίου διαβάζουμε τα εξής: "Αν σφάλλει απέναντί σου ο αδελφός σου, πήγαινε και επίπληξέ τον χωρίς να είναι άλλος μπροστά. Αν σε ακούσει, τον κέρδισες. Αν όμως δεν σ'ακούσει, πάρε μαζί σου ακόμα έναν ή δύο άλλους, για να μπορεί ν΄αποδειχθεί ό,τι ειπωθεί, αφού θα το βεβαιώνουν δύο ή τρείς μάρτυρες. Άν κι αυτούς δεν τους ακούσει, πές το στη συνάθροιση της Εκκλησίας....." (στ. 15-17)
_________Η μεγάλη αγωνία της ψυχής μου είναι η σιωπή της Δοικήσεως της Εκκλησίας σε μια εποχή, που όλοι και όλα κινδυνεύουν! Ζούμε σε περίοδο μεγάλου χαλασμού! Επί Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου είχαμε τον πληθωρικό εκκλησιαστικό λόγο, που πολλές φορές έφθανε μέχρι υπερβολής! Επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ἔχουμε την σχεδόν πλήρη απουσία του εκκλησιαστικού λόγου. Μια άκρα του τάφου σιγή κυριαρχεί ολόγυρά μας. Φθάσαμε στο άλλο άκρο, στην υπερβολή της σιωπής! 
_________Στην Εκκλησία όμως είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι: Αρχιεπίσκοπος, Συνοδικοί Ιεράρχες, Ιεράρχες, Πρεσβύτεροι, Διάκονοι, Μοναχοί καί Πιστοί! Όλοι έχουμε το μερίδιο της ευθύνης μας. 
_________Συνειδητοποιώντας την ευθύνη μου έναντι της Εκκλησίας, στις 17 Αυγούστου έ.έ., με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάκοντα τεσσάρων (34) ετών στην αρχιερωσύνη, απέστειλα πρός τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο μια εκτενή αναφορά, τονίζοντας την παρατηρουμένη σήμερα σιωπή των ποιμένων και την ανάγκη  να εξέλθουμε από την κατάσταση αυτής της "εκκωφαντικής σιωπής".
________Στη συνέχεια εγνωστοποίησα το περιεχόμενο της αναφοράς μου πρός τα Μέλη της Ιεραρχίας, δηλ. πρός τους Αδελφούς μου Ιεράρχες.
_________Τέλος στις αρχές Σεπτεμβρίου ε.ε. εκοινοποίησα την αναφορά μου πρός τους Ιεράρχες-Μέλη της νέας Συνοδικής περιόδου, οι οποίοι ανέλαβαν πλέον την εκκλησιαστική Διοίκηση.  
________Εξ όλων, όσοι παρέλαβαν την αναφορά μου, μόνον ένας Ιεράρχης  είχε την καλωσύνην να μου απαντήσει! Ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Π.Σ. Τον ευχαριστώ θερμά καί από την θέση αυτή!
________Έτσι λοιπόν, καθώς αύριο συγκαλείται η σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου όλοι οι εν ενεργεία Μητροπολίτες θα συνεδριάζουμε από την Τρίτη μέχρι καί την Παρασκευή (5-8 Οκτωβρίου), χωρίς μέχρι σήμερα να έχω μια ανταπόκριση στο διάβημά μου είτε από την Ιερά Σύνοδο, εἰτε από τους λοιπούς αδελφούς μου  Ιεράρχες, εθεώρησα χρέος μου να γνωστοποιήσω τις σκέψεις μου και την αγωνία της ψυχής μου ευρύτερα, δηλ. -εφαρμόζοντας τον λόγο του Κυρίου μας-  να πω στην Εκκλησία, δηλ. δημοσίως,  ό,τι με απασχολεί. Να λοιπόν πως προέκυψε αυτή η ανάρτηση. "Ειπέ τη Εκκλησία" (Ματθ. 18, στ. 17)
_________Τώρα μάλιστα υπάρχουν και άλλα νεώτερα και πολύ σοβαρά στοιχεία, από τα οποία καθίσταται πρόδηλος η εκτάκτως σοβαρή κρίσις, που διέρχεται η αγαπημένη μας Ελλάδα. Θα τα παρουσιάσω εδώ, καταγράφοντάς τα στο Blog. 

  • Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Θεόδωρος Πάγκαλος είπε προσφάτως:
  1. Ήμασταν όλοι φαύλοι!
  2. Βρήτε μου έναν Υπουργό που δεν διόριζε!
  3. Η Δεξιά έχει τη φαυλότητα στο DNA της!
  4. Το ΚΚΕ θέλει τη διάλυση του Κράτους!
  5. Τα φάγαμε όλοι μαζί!   
  6. Η Αγία Σοφία (Κωνσταντινούπολη) δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους, ούτε στους ΄'Ελληνες"
(Αυτά όλα μπορείτε να τα διαπιστώσετε, διαβάζοντας το  "ΒΗΜΑ" της Κυριακής 26ης Σεπτεμβρίου

  • Η Ελληνική Θράκη χάνεται και ουδείς ανησυχεί!
  1. "Σιμπέλ Μουσταφάογλου: Από τό ΠΑΣΟΚ πήγε στην ........Άγκυρα. .....Διεκδικεί τον Δήμο Κομοτηνής με αμιγώς μειονοτικό συνδυασμό" (ΤΟ ΒΗΜΑ, 3.10.2010 σελ. Α24)¨
  2. "Χωρίς ελληνική τηλεόραση και ιντερνετ τα πομακοχώρια  και τους στέλνουμε στα τουρκικά κανάλια" (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 3.10.2010)
  • Η Ελληνική γλώσσα και το μάθημα των Θρησκευτικών καταργούνται από τα σχολεία μας!
  1. "Εξοβελίζονται τα αρχαία και τα θρησκευτικά από την Α΄τάξη Λυκείου" (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 3.10.2010)
  2. ἙΘΝΟΚΤΟΝΟΣ η Διαμαντοπούλου. Αφαίρεσε από βιβλία της Ε΄και Στ΄Δημοτικού βασικά γεωγραφικά εθνικά στοιχεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης" (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, 1.10.2010)  
  • Η Κάρτα του Πολίτη είναι κι αυτή ένα σημαντικό πρόβλημα
  1. "Παραβιάζει το προσωπικό απόρρητο το Barcode" (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 12.10.2010)
  2. "Ο Αγγλικός Λαός πολέμησε εναντίον της "Κάρτας του Πολίτη" (ID Card)  καί πέτυχε. Εμείς;;;(βλ. 1myblog.pblogs.gr/2010/08/o-agglikos-laos-polemhse-enantion-ths kartas-toy-polith)
  3. "Τον αριθμό μας μην ξεχάσετε να χαράξετε στο χέρι μας......Με τις νέεσ κάρτες όλους θα μας έχουν σ΄ένα τσιπάκι"  (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, 3.10.2010)
  • Στο νέο παραδικαστικό κύκλωμα εμφανίζεται και πάλι το ονομα κληρικού, αλλά παρά ταύτα εκκλησιαστικά δεν είδαμε κάποιο σχόλιο, κάποια ιδιαίτερη ενέργεια...!

  1. "Εταιρεία δολοφόνων ακινήτων. Μεγαλοδικηγόρο, πρώην δικαστές, επιχειρηματίες και ιερωμένος με πλούσιο παρελθόν στις δικαστικές αίθουσες......συνθέτουν το παζλ......"  (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 27.09.2010)  
______Αρκετά είναι αυτά για να δείξουν και να αποδείξουν, ότι η κατάσταση στη Χώρα μας μέρα παρά μέρα χειροτερεύει! Τα περισσότερα στο έγγραφο, που ακολουθεί
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ &  ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 4 Οκτωβρίου 2010
Μετρητής 382.692

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου