"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Μέτρο ἐναντίον τοῦ παθητικοῦ καπνίσματος τῶν παιδιῶν

Στη Βουλή η τροπολογία για το κάπνισμα σε ΙΧ Aναζήτηση βάσει τίτλου
Πηγή:Α.Π.Ε.  Δημιουργία:19/11/2010 9:50 μμ  Τελευταία ενημέρωση:19/11/2010 10:47 μμ
Τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για ένα χρόνο, προβλέπονται για όσους καπνίζουν μέσα σε αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών.
Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο στο νομοσχέδιο για την «εφαρμογή της αρχής των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών σε θέματα εργασίας».
Η τροπολογία προβλέπει τα εξής:
- Απαγορεύεται το κάπνισμα σε κάθε αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν παιδιά κάτω των 12 ετών.
- Για την παράβαση, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα ο οποίος καπνίζει, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός. Το πρόστιμο διπλασιάζεται (3.000 ευρώ), αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημόσιας χρήσης.
- Στους οδηγούς των οχημάτων αυτών, επιβάλλεται επιπλέον αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός έτους για κάθε παράβαση, έστω κι αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επέβαινε στο αυτοκίνητο.
Ο καθηγητής και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Πρόληψη του Καπνίσματος, Παναγιώτης Μπεχράκης, αναφερόμενος στο μέτρο, τόνισε ότι έχει στόχο τη σύσταση προς τους γονείς να μην καπνίζουν και ειδικά μπροστά στα παιδιά τους.

Ας σημειωθεί ότι στη χώρα μας το κάπνισμα μπροστά στα παιδιά είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, το 40% σχεδόν των παιδιών στην Ελλάδα εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα.
Πηγή: http://www.ant1online.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου