"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο, 6 Νοεμβρίου 2010

θρησκευτικό ἐμπόριο ἀμερικάνικου στύλ..!! Εἶναι νά τραβᾶς τά μαλλία σου, ἄν ἔχεις...

Όσοι πιστοί, προσέλθετε.


Όσοι ευσεβείς Χριστιανοί επιθυμούν μια πιο ολοκληρωμένη θρησκευτική εμπειρία, και δεν τους πολυενοχλούν οι Αμερικανιές, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το θεματικό πάρκο Holy Land Experience, στο Orlando της Florida των ΗΠΑ, κοντά στο σαφώς πιο διάσημο Disney World.
Το συγκεκριμένο πάρκο λειτουργεί εδώ και δέκα χρόνια, αλλά πρόσφατα αγοράστηκε από την εταιρία Trinity Broadcasting, που είναι και η μεγαλύτερη θρησκευτική ραδιοτηλεοπτική εταιρία στην Αμερική, και η οποία ξεκίνησε μια πιο επιθετική εμπορική τακτική προσέλκυσης επισκεπτών.

Μια από τις νέες τακτικές της είναι και η απόφαση να  παρουσιάζει διάφορες διαδραστικές δραστηριότητες βγαλμένες από τη Καινή Διαθήκη, που σε μερικές περιπτώσεις, εκτός από γελοίες, αγγίζουν και τα όρια της ιεροσυλίας.
Πιο συγκεκριμένα, μέσα στα πλαίσια της αναπαράστασης των παθών του Χριστού, ένας ηθοποιός που παριστάνει τον Ιησού, μαστιγώνεται και κουβαλάει έναν σταυρό στους ώμους του, δυο φορές την ημέρα, κάθε μέρα, μια φορά στις 12 το μεσημέρι, και μετά ξανά στη διάρκεια της απογευματινής παράστασης, στις 5.
Υπάρχουν επίσης καθημερινά, δέκα αναπαραστάσεις του Μυστικού Δείπνου! Επίσης, τα παιδάκια μπορούν να μπουν μέσα στο στόμα μιας φάλαινας και να δουν τον Ιωνά στη κοιλιά της.
Το πιο ωραίο όμως είναι πως όποιος θέλει, μπορεί να βγει φωτογραφία παρέα με τον Ιησού, ακόμη και την ώρα που αυτός περπατά επάνω στο νερό!
Gawker

Πηγή:http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου