"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

᾿Ετήσιο μνημόσυνο Γέροντος ᾿Ιακώβου Τσαλίκη


Με αισθήματα χαρμολύπης τελέσθηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010 το πρωί η Θεία Λειτουργία και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος και Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Τσαλίκη, με αφορμή των συμπλήρωση δεκαεννέα ετών από την μακαρία Κοίμησή του (+21 Νοεμβρίου 1991), στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Βόρειο Εύβοια.
Πλήθη πιστών, από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, συνέρευσαν στο Μοναστήρι του Γέροντος για να λάβουν την Χάρη του Αγίου, αλλά και να προσκυνήσουν τον Τάφο του Γέροντος Ιακώβου, ο οποίος αγάπησε πολύ το Θεό, αγωνιζόμενος το μαρτύριο της συνειδήσεως σε ολόκληρη την επίγεια ζωή του και αναπαύοντας πολλούς ανθρώπους ποικιλοτρόπως, πάλαι τε και επʼ εσχάτων.
Στη Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος και με τη συμμετοχή πλήθους Ιερέων και Διακόνων.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Αυλώνος κ. Χριστόδουλος αναφερθείς στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία περιελάμβανε την παραβολή του καλού Σαμαρείτου.
Στον μακαριστό Γέροντα Ιάκωβο Τσαλίκη αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, λέγοντας ότι υπήρξε κιʼ εκείνος ένας άλλος «καλός σαμαρείτης», πού πάντοτε περιέθαλπε πνευματικά καί σωματικά όλους τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους, οι οποίοι προσέρχονταν στην Ιερά Μονή.
Η Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 FM).
Κυριακή, 14 Νοέμβριος 2010
Συντάχθηκε απο τον/την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος 23:40- http://www.romfea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου