"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

῾H Σύγκλητος κατά τῆς πρότασης Πανάρετου γιά τό Τμῆμα Κοινωνικῆς Θεολογίας


Του Απόστολου Λακασα
H Σύγκλητος κατά της πρότασης Πανάρετου, Του Αποστολου Λακασα Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών απέρριψε χθες την πρόταση του υφυπουργού Παιδείας κ. Ιωάννη Πανάρετου να καταργηθεί το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, επειδή εκεί τα προηγούμενα χρόνια προσελήφθησαν συγγενείς ήδη υπηρετούντων στο Τμήμα πανεπιστημιακών. Χθες, με ομόφωνη απόφασή της η Σύγκλητος του Ιδρύματος τάχθηκε κατά της πρότασης του υφυπουργού, επισημαίνοντας ότι το ίδιο το Ιδρυμα έχει λύσει το ζήτημα της οικογενειοκρατίας στο συγκεκριμένο Τμήμα.
Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) ζητεί, με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γεώργιο Παπακωνσταντίνου και Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, την άμεση έναρξη διαλόγου για νέο ειδικό μισθολόγιο στην κατεύθυνση της ενσωμάτωσης των επιδομάτων στον βασικό μισθό. «Για την ομοσπονδία μας το θέμα αυτό αποτελεί κεντρικό σημείο κάθετης σύγκρουσης και αδιαπραγμάτευτη γραμμή μη περαιτέρω υποχώρησης», τονίζει η ΠΟΣΔΕΠ στην επιστολή της....
Ειδικότερα, σχετικά με το αίτημα του κ. Πανάρετου προς τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας λόγω των περιπτώσεων πρόσληψης τέκνων υπηρετούντων πανεπιστημιακών και της μετεγγραφής των φοιτητών του στο Τμήμα Θεολογίας, η Σύγκλητος αποφάσισε, όπως ανέφερε χθες στην «Κ» ο πρύτανης του Ιδρύματος κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ότι δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης, καθώς ήδη το Ιδρυμα έχει επισημάνει και λύσει το πρόβλημα με τις περιπτώσεις νεποτισμού. Συγκεκριμένα, η υπόθεση της πρόσληψης παιδιών πανεπιστημιακών στο Τμήμα έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, ενώ το Ιδρυμα έχει κάνει και Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για την οποία έχει εκδοθεί πόρισμα.
Ειδικότερα, έχει ακυρωθεί ο διορισμός της κόρης τέως καθηγητή (αποχώρησε με όριο ηλικίας στις 31/8/2010) και καθηγήτριας και ο διορισμός κόρης τέως καθηγήτριας (αποχώρησε με όριο ηλικίας στις 31/8/2009). Σήμερα στο Τμήμα υπηρετεί μόνο ένας επίκουρος καθηγητής που είναι υιός τέως καθηγητή, ο οποίος απεχώρησε από την υπηρεσία το 1993. Σύμφωνα με τη Σύγκλητο μια πιθανή κατάργηση του Τμήματος θα δημιουργήσει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα και θα επηρεάσει και το αντίστοιχο Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου