"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Νέα πρόκληση! Γ. Μπουτάρης: Δέν θά πῶ ὄχι στήν «Gay Parade». Θετικός ἀκόμη καί γιά τήν τέλεση γάμων μεταξύ ὁμόφυλων ζευγαριῶν!


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο διοργάνωσης «Gay Parade» στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, ενώ εμφανίστηκε θετικός ακόμη και για την τέλεση γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, σε περίπτωση που είναι νόμιμη η διαδικασία.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως σε περίπτωση που του τεθεί αίτημα για διοργάνωσης παρέλασης από ομοφυλοφυλικές οργανώσεις δεν πρόκειται να πει όχι.
Όσον αφορά στην κριτική που δέχτηκε για την συγκεκριμένη άποψή του, τόνισε: "Δεν με ενοχλεί η κριτική, για τον απλούστατο λόγο ότι ο καθένας προσπαθεί να ταμπουρωθεί πίσω από την δική του αντίληψη και να μην δέχεται την άλλη. Δεν είπα ότι εγώ θα οργανώσω gay parade, είπα ότι αν έρθουν οι gay και θέλουν να κάνουν μια παρέλαση στην πόλη, προφανώς δεν θα πω όχι, αλλά δεν θα αναλάβω εγώ την πρωτοβουλία, καταλάβατε;".
Πρόσθεσε δε, ότι όταν στο παρελθόν ρωτήθηκε σε συνέντευξη για το αν θα κάνει γάμους μεταξύ ομοφύλων, απάντησε πως "αν είναι νόμιμη η διαδικασία, και προφανώς θα την κάνουμε, δεν μπορώ να την αρνηθώ".
Σχετικά με τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης και το σκάνδαλο υπεξαίρεσης ο Γιάννης Μπουτάρης χαρακτήρισε την κατάσταση που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια σαν "ένα βιασμό κατ' εξακολούθηση" και τόνισε ότι "το μόνο που θα κάνουμε σαν δήμος είναι να ζητήσουμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες απ’ την δικαστική αρχή για να τελειώνει αυτό το θέμα".

Πηγή:http://www.enet.gr (8-2-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου