"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Μέντιουμ στά δίχτυα τοῦ ΣΔΟΕ. Στούς τραπεζικούς λογαριασμούς τους βρέθηκαν ἑκατομμύρια εὐρώ


Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπήκαν για άλλη μία φορά, μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, αλλά αυτή τη φορά και... μέντιουμ που στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαν δηλώσει ελάχιστα ποσά στις φορολογικές τους δηλώσεις.

Είναι η πρώτη φορά που το ΣΔΟΕ στοχοποιεί μέντιουμ και τα αποτελέσματα των ελέγχων του είναι εντυπωσιακά. Όλοι αυτοί οι νέοι φοροφυγάδες που πιάστηκαν από το ΣΔΟΕ πρόκειται να οδηγηθούν, όπως δήλωσαν στελέχη του ΣΔΟΕ, στην εισαγγελία. Συγκεκριμένα εντοπίσθηκαν:

Τέσσερα μέντιουμ βρέθηκαν ο καθένας με τραπεζικούς λογαριασμούς από 2 έως 2,5 εκατ. ευρώ. Το ΣΔΟΕ ανακάλυψε και πώς έως τώρα ορισμένα μέντιουμ απέφευγαν την εφορία.

Εβαζαν αγγελίες στις εφημερίδες ότι δήθεν μπορούσαν να δώσουν συμβουλές (για επαναπροσέγγιση ατόμων, πρόβλεψη του μέλλοντος, λύση μαγικών κτλ.) και εν συνεχεία όταν κάποιοι έπεφταν στα δίχτυά τους και τηλεφωνούσαν, τους ζητούσαν να καταθέσουν σε τράπεζα από 300 έως 350 ευρώ για να προχωρήσουν περαιτέρω.

Τα μέντιουμ που πιάστηκαν στα δίκτυα του ΣΔΟΕ δεν είχαν καν δηλώσει επάγγελμα και βεβαίως ΦΠΑ.

 

«Το Βήμα»01/03/2011

 /ΑΚΤΙΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου