"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΣΟΚ: Η ΜΚΟ που συνέταξε το ν/σ σχετίζεται με τη παραθρησκευτική οργάνωση των Σαηεντολόγων Του Αντώνη Μποσνακούδη*




Πηγή:http://anavaseis.blogspot.com

Η προσπάθεια της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου να δώσει ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε λαθρομετανάστες με την παράλληλη λυσσώδη άρνηση για δημοψήφισμα, απέχει κατά πολύ από τα δημοκρατικά πλαίσια, αλλά έχει και μία χειρότερη πτυχή.

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει ουσιαστικά προωθηθεί από μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση, την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που εμπλέκεται με τη Σαηεντολογία. Σε επίσημη απάντηση του ΠΑΣΟΚ στη Διεθνή Αμνηστία σχετικά με τους στρατηγικούς στόχους για τους «παράτυπους μετανάστες», το ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νέου Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας το οποίο αντιμετωπίζει συνεκτικά το θέμα αναφορικά τόσο με τη δεύτερη γενεά μεταναστών όσο και με ρυθμίσεις του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου».

Εδώ θα παραθέσουμε ένα μικρό δείγμα στοιχείων που αποκαλύπτουν την στενότατη σχέση με τη Σαηεντολογία ενός ιδρυτικού μέλους της Ένωσης, η οποία υπέδειξε στο ΠΑΣΟΚ τί να κάνει. Το ΠΑΣΟΚ έγινε το λάστιχο (όπως και με τις ταυτότητες) που «ποτίζει» την Ελλάδα με τα απόβλητα του στρατηγικού χώρου της Σαηεντολογίας. Τα έγγραφα αναφέρονται κυρίως στο θέμα των ταυτοτήτων αλλά οι άνθρωποι και φορείς που εμπλέκονται είναι ουσιαστικά οι ίδιοι με αυτούς που κατεύθυναν το θέμα της ιθαγένειας, όπως θα δείτε.

Από τα κατασχεθέντα έγγραφα στις εισαγγελικές εφόδους του 1995 από τον εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή στα γραφεία του σαηεντολογικού κέντρου ΚΕΦΕ, υπάρχει έγγραφο του 1993 που αναφέρει δυνατότητες συνεργασίας με τους τότε ευρωβουλευτές Αλαβάνο, Παπαγιαννάκη και Εφραιμίδη διότι τους είχαν χαρακτηρισμένους ως «αντιορθόδοξους». Ένα άλλο έγγραφο αποτελεί την πρώτη αναφορά στην σαηεντολογική εμπλοκή για το θέμα των ταυτοτήτων (και έχει καθοριστική σημασία και για το θέμα της ιθαγένειας) σε συνεργασία με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και το οποίο αναφέρει ότι ο τότε πρωθυπουργός κινούνταν εναντίον των επιδιώξεων της Εκκλησίας, ευθυγραμμισμένος με τις προσεγγίσεις από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και της Σαηεντολογίας, αλλά χρειαζόταν αλλαγή της στάσης των πολιτών απέναντι στην Εκκλησία. Ειδικότερα, γράφει «Αυτή την εβδομάδα η Αγγελική και εγώ [Ηλίας Γρατσίας] επισκεφθήκαμε τον κ. Φραγκάκη, ο οποίος είναι δικηγόρος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ελλάδα και μέλος της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημιούργησε ο κ. Βεγλερής … Η Υφυπουργός του είπε ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της ζήτησε να κλείσει αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ενάντια στις επιθυμίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας Όμως, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει πολύ ισχυρές ρίζες στο κοινό και επηρεάζει βουλευτές από όλα τα κόμματα, έτσι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα εκτός αν οι ενδιαφερόμενες ομάδες αρχίσουν μία καμπάνια Δημοσίων Σχέσεων να ενημερώσουν το κοινό και να του αλλάξουν τη στάση σ' αυτά τα θέματα. Έτσι ο κ. Φραγκάκης συμφώνησε να συνεργαστεί μαζί μας σ' αυτό …».

Είναι προφανές ότι από τότε ξεκίνησε η υπόγεια πολεμική εναντίον της Εκκλησίας ώστε να εξυπηρετηθούν αυτά τα συμφέροντα. Μάλιστα, το πρόσωπο που αποτελούσε επαφή της Σαηεντολογίας με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά ήταν ο νομικός σύμβουλος των Μαρτύρων του Ιεχωβά κ. Νίκος Φραγκάκης, ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» (σύμφωνα με δημοσίευμα σπό την εφημερίδα ΠΑΡΟΝ - 3 Ιουλίου 2005) μαζί με τους Ν. Αλιβιζάτο και Δ. Χριστόπουλο. Ο τελευταίος είναι ο καθηγητής στο Πάντειο που υποχρέωσε φοιτητές να γράψουν στις εξετάσεις πάνω σε κείμενο που παρουσίαζε το Χριστό με απαράδεκτα βλάσφημο τρόπο.

Η Σαηεντολογία από τότε προσπάθησε και έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό να διεισδύσει στον τομέα των ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων ώστε να εκμεταλλευθεί ανθρώπους ή ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αυτό τον τομέα ή δημιουργήθηκαν τότε ή τότε δραστηριοποιήθηκαν.

Είχε θεσμοθετημένη πολιτική από τον Μάρτιο του 1969 για να ελέγξει τον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αποκαλύπτει το ακόλουθο κατασχεμένο έγγραφο, για το οποίο υπάρχει περίληψη του επίμαχου σημείου. Η αρχή υλοποίησης αυτού του ελέγχου έγινε με την Εντολή FLAG 1890 της 17/3/1969 του σαηεντολογικού «Θαλάσσιου Οργανισμού»:


" ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

ΖΩΝΕΣ ΔΡΑΣΗΣ
Σήμερα λειτουργούμε σε τρεις ζώνες δράσης.
(...)
3) Να έρθουμε σε επαφή και να κάνουμε φίλους και να οργανώσουμε όλες τις ομάδες μειονοτήτων μέχρις ότου έχουμε την μεγαλύτερη ομάδα του πλανήτη. Ενθαρρύνοντάς τους στην αμυντική και επιθετική δράση τους, οργανώνοντας έναν οργανισμό Διεθνούς Ομάδας Μειονοτήτων, τροφοδοτώντας τους με τις Gung Ho και Δημοσίων Σχέσεων πολιτικές μας, κάνοντας φίλους ακόμη και με τους μεγαλύτερους εχθρούς της Δύσης, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε τον Φασισμό [έτσι χαρακτηρίζει όσους δεν υποκύπτουν στη Σαηεντόλοτζυ] που καταλαμβάνει τη Δύση.
(...)
L. RON HUBBARD
ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ"

Υπήρχε δηλαδή ήδη καταστρωμένο σχέδιο από τη δεκαετία του ’60 να χρησιμοποιήσει η Σαηεντόλοτζυ τις μειονότητες σε όλο τον κόσμο, ώστε να προωθήσει τους σκοπούς της καπελώνοντας και εκμεταλλευόμενη τις ομάδες μειονοτήτων.

Το πρωτότυπο έγγραφο που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια των εφόδων του εισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή το 1995 είναι το ακόλουθο με υπογραμμισμένα τα προαναφερθέντα επίμαχα σημεία .

Ο κ. Νίκος Φραγκάκης, όμως, ήταν πολύτιμος σύμμαχος της Σαηεντολογίας, όπως φαίνεται σε λίστα συμμάχων και εχθρών το καλοκαίρι του 1995, όπου χαρακτηρίζεται ως «επιχειρησιακό τερματικό» για τους Φαίδωνα Βεγλερή (άλλου ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και Πέτρου Κουναλάκη βουλευτή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ:


«ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 95




ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗΣ
Μέλος του Κοινοβουλίου, σοσιαλιστής. Ήταν στη φυλακή κατά τη δικτατορία. Ο L [π. Αντώνιος Αλεβιζόπουλος] πήγε σ' αυτόν όταν ήταν στη φυλακή για να τον φέρει στον ίσιο δρόμο ... [Σε άρθρο του περιοδικού ΡΕΣΑΛΤΟ αποδείχθηκε ότι το σχετικό ρεπορτάζ του ΙΟΥ ήταν εντελώς ανακριβές, ίσως και στημένο]. Έχει πολλά στοιχεία. Πιθανόν ο Κουναλάκης να πήγε στη Γερμανία και να βρήκε πληροφορίες για τον L. Ήρθε σ' επαφή μέσω του Αλεξίου και του Τρίμη. Ποτέ δε συναντηθήκαμε προσωπικά, πάντα μέσω Αλεξίου. Είναι υπέρ της ελευθερίας γνώμης και θρησκείας, εναντίον ρατσισμού και ναζισμού.


ΦΑΙΔΩΝ ΒΕΓΛΕΡΗΣ
Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ηγέτης Γνώμης. Είναι δικηγόρος. Πολύ μεγάλης ηλικίας (90). Δίνει διαλέξεις. Προήδρευσε του θρησκευτικού τμήματος του Συνεδρίου που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Πολυτεχνείο Αθηνών και οργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η κόρη του είναι στη Γαλλία, σ' ένα φιλοσοφικό κέντρο. Πρόθυμος να βοηθήσει.


ΝΙΚΟΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δικηγόρος.. Είναι το επιχειρησιακό τερματικό των 2, ταξιδεύει πολύ... [σε άλλο έγγραφο λέει: "Αυτή την εβδομάδα η Αγγελική και εγώ [Ηλίας Γρατσίας] επισκεφθήκαμε τον κ. Φραγκάκη, ο οποίος είναι δικηγόρος των Μαρτύρων του Ιεχωβά στην Ελλάδα και μέλος της ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δημιούργησε ο κ. Βεγλερής". Δηλαδή, ο κ. Φραγκάκης φαίνεται να είναι ο χειριστής του Φαίδωνα Βεγλερή και του Πέτρου Κουναλάκη, βουλευτή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ].


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ
Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι στην Ελλάδα. έλαβε το Προφίλ στο συνέδριο του Πολυτεχνείου. Συστήθηκε από τον κ. Αλεξίου. Έχει μπλέξει αρκετές φορές λόγω των πεποιθήσεών του για θρησκευτική ελευθερία και εναντίον των διακρίσεων [προφανώς, έτσι ονομάζει τις απίστευτες διαστρεβλώσεις του Παρατηρητηρίου, την υποστήριξη του γνωστού ανθέλληνα κερδοσκόπου George Soros, κτλ]. Ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αναγκάστηκε να το αφήσει. Ταξιδεύει πολύ. Θα ήθελε η Επιτροπή Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα να δουλέψει μαζί του, αυτό προτάθηκε από τον Αλεξίου. Βρείτε πώς ζει τώρα.

…»


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο έγγραφο γράφει ότι ο τότε Πρόεδρος της Διεθνούς Αμνηστίας, Παναγιώτης Πάγκαλος «Πάντα μας αποφεύγει. Βρείτε το λόγο». Προφανώς γνώριζε τί είναι η Σαηεντολογία . Με τη Δ.Α. να τους κρατάει σε απόσταση, κινήθηκαν προς τη δημιουργία «άλλου σώματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως αναφέρει άλλο κατασχεμένο έγγραφο. Σκεφθείτε, πόσοι φορείς «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» δημιουργήθηκαν ή επανενεργοποιήθηκαν μετά από τα μέσα του ’90 που γράφτηκε αυτό το έγγραφο; Σύμπτωση και αυτό;



Βασικό στοιχείο που αποδεικνύει ότι από τη δεκαετία του ’90, ουσιαστικά υπήρξε κατάληψη ζωτικών θέσεων κυρίως σε ομάδες και φορείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι το γεγονός ότι ο κ. Νίκος Φραγκάκης διετέλεσε μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) και μέλος της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αλήθεια, πώς επιλέχθηκε η οργάνωση του κ. Φραγκάκη να εκπροσωπείται στην ΕΕΔΑ, ενώ, όπως ακούγεται, η αίτηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απορρίφθηκε;

Κατασχεμένο έγγραφο με ημερομηνία 14 Μαρτίου 1994, ξεκάθαρα αναφέρει σχέδιο της Σαηεντολογίας ώστε το θέμα των ταυτοτήτων και των «παραβιάσεων» θρησκευτικών δικαιωμάτων να το περάσουν έξω από τη ρύθμιση των νόμων και μέσω άλλου εξωτερικού «σώματος ανθρωπίνων δικαιωμάτων», ότι δεν χρειάζεται να φανεί η Σαηεντολογία και ότι το ΚΕΦΕ είχε «συμμάχους ηγέτες γνώμης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Το έγγραφο (με αριθμό 40302 της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας) έχει τίτλο «θρησκευτικές πεποιθήσεις σε αστυνομικές ταυτότητες» και οι εντολές δίνονται από τον Αρχηγό Διαχείρισης Ερευνών του Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων, στα ευρωπαϊκά Αρχηγεία της Σαηεντολογίας στη Δανία:

Το θέμα των Ανεξάρτητων Αρχών και Εθνικών Επιτροπών είναι ένα θέμα χωρίς ξεκάθαρη εικόνα για την ισχύ των αποφάσεών τους και την ιεραρχία αυτής της ισχύος, όπως και για την ανεξαρτησία μελών τους. Ο έλεγχος (σε μέσο ή μεγάλο βαθμό) της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κλπ, από τον στρατηγικό χώρο της Σαηεντολογίας καθιστά απολύτως απαραίτητη την αναθεώρηση της διαδικασίας επιλογής μελών σε Ανεξάρτητες Αρχές και Εθνικές Επιτροπές, ώστε να υπάρχει τουλάχιστον η δυνατότητα από τους πολίτες να γνωστοποιούν περιπτώσεις μη ανεξαρτησίας μελών σε Αρχές και Εθνικές Επιτροπές ώστε αυτά να απομακρύνονται και να επανεξετάζονται υποθέσεις που έχουν επηρεάσει.

Αυτή η πρώτη παρουσίαση της διαπλοκής πολιτικών και «μαχητών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» με εξτρεμιστικές, ολοκληρωτικές οργανώσεις όπως η Σαηεντολογία, είναι η μοναδική που δίνει ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ σχετικά με το ποιοί είναι πίσω από το θέμα της ιθαγένειας, ταυτοτήτων και άλλα. Και πάλι είναι μία πολύ συνοπτική παρουσίαση, που θα έχει συνέχεια για πολλούς άλλους τομείς. Κάθε καλόπιστος που θέλει να μάθει, θα πειστεί, γιατί αυτά είναι τα στοιχεία που μιλούν με ονόματα. Υπάρχουν άλλα στοιχεία αντίστοιχης ποιότητας και ισχύος που να δείχνουν σε άλλη κατεύθυνση;


* Ο Αντώνης Μποσνακούδης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Μισθοφόροι της Νέας Τάξης» (Εκδ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ) σχετικά με τη πολιτική και αντικοινωνική δράση της Σαηεντολογίας και γενικά παραθρησκευτικών οργανώσεων.
taxalia.blogspot.com
dhmopshfisma.blogspot.com
ellinikoistologio.blogspot.com
Αναρτήθηκε από byzantio στις 12:52 μ.μ.
Ετικέτες Λαθρονομοσχέδιο Ιθαγένειας, ΜΚΟ, Σαηεντολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου