"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2010

Τὰ «σκονάκια» τῶν μαθητῶν ἔγιναν ἠλεκτρονικά !

Περισσότεροι από 4.400 μαθητές «αντέγραψαν» πέρσι στη Βρετανία στις απολυτήριες εξετάσεις του σχολείου ή τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, εκ των οποίων οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα ή συσκευές υψηλής τεχνολογίας.

Συνολικά 4.415 μαθητές τιμωρήθηκαν για "αντιγραφή" στις εξετάσεις, δηλαδή σημειώθηκε αύξηση 6% από το 2008, μολονότι ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με μόλις το 0,03% των μαθητών
που έδωσαν εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της βρετανικής επιτροπής επιτήρησης των εξετάσεων Ofqual.
Τα περισσότερα προβλήματα "αντιγραφής" επικεντρώνονται στη λαθραία είσοδο μη εγκεκριμένου υλικού μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων, επισημαίνει η Ofqual. Το υλικό αφορά από εγχειρίδια και απαγορευμένα λεξικά έως κινητά τηλέφωνα και ατομικές στερεοφωνικές συσκευές.

"Όπως και το 2008, ο πιο διαδεδομένος τύπος 'αντιγραφής' αφορούσε την εισαγωγή μη εγκεκριμένου υλικού μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επρόκειτο για ένα κινητό τηλέφωνο ή κάποια άλλη συσκευή επικοινωνίας", αναφέρεται στην έκθεση της Ofqual.

Άλλα μεγάλα προβλήματα που εντοπίστηκαν ήταν η λογοκλοπή, η παράλειψη των πηγών πληροφοριών και η αντιγραφή ή η "συνεργασία" στη διάρκεια των εξετάσεων με άλλους υποψηφίους.

Πηγή:http://chanianikos-themis.blogspot.com (3-2-2010)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου