"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Θανάσιμη πεθερά: προβλήματα πού μοορεῖ νά προκαλέσει στό ζευγάρι ἡ ΠΕΘΕΡΑ...

Θανάσιμη πεθερά
Καταστροφική μπορεί να αποβεί για το ζευγάρι η σχέση του Έλληνα γιου με τη μητέρα του
Το ειδύλλιο χάνεται όταν στη μέση μπαίνει η πεθερά
ΑθήναΣτείλε το άρθρο με 
emailΤύπωσε το άρθρο


Η σχέση των Ελλήνων με τη μητέρα τους μπορεί συχνά να λάβει διαστάσεις... εξάρτησης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το γραφείο της ψυχολόγου Χαράς Νομικού. Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι δεν είναι λίγα τα παντρεμένα ή και ανύπαντρα ζευγάρια που αναζητούν συμβουλή από ειδικό για να λύσουν το πρόβλημα της «παρεμβατικής μητέρας» του συζύγου. Μάλιστα, κατά πλειονότητα (76%) το ζευγάρι απευθύνεται στον ειδικό με πρωτοβουλία της συζύγου, αφού ο άνδρας δεν συνειδητοποεί ότι η συμπεριφορά της μητέρας του δημιουργεί προβλήματα στο ζευγάρι.
Ενδεικτικό της σχέσης που έχουν οι Έλληνες με τις μητέρες τους είναι πως -σύμφωνα με την έρευνα- ένας στους τέσσερις άνδρες (24%) βασίζεται πολύ στη γνώμη της μητέρας του, όταν πρόκειται να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ τουλάχιστον ένας στους δέκα φροντίζει να ενημερώνει αναλυτικά τη μητέρα του για όλες του τις δραστηριότητες.
Τα συχνότερα παράπονα που έχουν οι νύφες από τις πεθερές τους είναι ότι συχνά (24%) παρεμβαίνουν στον τρόπο, με τον οποίο ανατρέφονται τα εγγόνια, τηλεφωνούν συστηματικά, σε αρκετές περιπτώσεις (17%) πάνω από δύο φορές την ημέρα και είναι ιδιαίτερα επικριτικές σχετικά με τον τρόπο που η νύφη κάνει τις δουλειές του σπιτιού, μαγειρεύει κ.λπ.
Αποτέλεσμα όλων αυτών -με βάση τα όσα κατέγραψαν η Χ.Νομικού και οι συνεργάτες της- είναι οι συχνοί (σε ποσοστό έως και 61%) καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, η συναισθηματική αποξένωση ή άλλα προβλήματα επικοινωνίας.
Σύμφωνα με την έρευνα, 23% των παντρεμένων χώρισαν εξαιτίας της συμπεριφοράς που είχε η μητέρα του συζύγου. Το ποσοστό των ανύπαντρων ζευγαριών που χώρισαν για τον ίδιο λόγο έφτασε το 80%.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τις αναφορές ατόμων και ζευγαριών που ζήτησαν ψυχολογική βοήθεια κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009.
Δέσποινα Κουκλάκη
Πηγή:http://www.in.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου