"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Δεν έχουν ούτε Ιερό, ούτε Όσιο!

E-mail Εκτύπωση PDF
TZIPΚαι για να μην έχετε καμία αμφιβολία για τις προθέσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργού… σκέτης Αμύνης Ευάγγελου Βενιζέλου, στο πλαίσιο της απόφασης για… μείωση εξόδων αποφασίστηκε να μην αποδώσει τιμές στρατιωτικό άγημα στην Παναγία την Τρυπητή στο Αίγιο, ούτε να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις όπως κάθε χρόνο και βέβαια να μην διαθέσει το στρατιωτικό τζιπ για την περιφορά και μεταφορά της Αγίας Εικόνας (η οποία έγινε τελικά σε όχημα της πυροσβεστικής!).
Λάβρος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος σημειώνει:
«Ποιός μπορεί να αρνηθή, ότι η οικονομία της Χώρας μας διέρχεται κρίση! Ποιός μπορεί επίσης να αμφισβητήσει την ανάγκη, ότι πρέπει να γίνουν περικοπές στις δαπάνες βιτρίνας, ώστε να σωθή η οικονομία μας!
Αλλά και ποιός μπορούσε να φαντασθή, ότι η αποστολή ενός στρατιωτικοῦ τζίπ από την Πάτρα στο Αίγιο, για να τοποθετηθή πάνω του η ιερά εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής και να λιτανευθή ανά την πόλη σε μια διαδρομη 3-4 χιλιομέτρων, θα εντάσσετο στο πρόγραμμα περικοπής δαπανών για την ανόρθωση της οικονομίας;»

Διαβάστε οπωσδήποτε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του κ. Αμβρόσιου και όλο το ρεπορτάζ στο www.mkka.blogspot.com
 

Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου