"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 10 Απριλίου 2010


῾Ημεριδα:ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΑ-νοησιαρχία ἤ μέθεξις (17-04-2010)




῾Ημεριδα μέ θέμα:"Γλῶσσα καί λατρεία-νοησιαρχία ἤ μέθεξις;" (17-04-2010)





Οἱ ἱερεῖς καί τό ᾿Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον
τοῦ ῾Ιερού Ναοῦ ῾Αγ. Παρασκευῆς ᾿Αττικῆς
σᾶς προσκαλοῦν στήν ἡμερίδα μέ θέμα:

"Γλῶσσα καὶ Λατρεία -νοησιαρχία ἤ μέθεξις;"
 
ἡ ὁποία θά λάβει χώρα στήν αἴθουσα ἐκδηλώσεων
τοῦ ξενοδοχείου ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ,
Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθῆναι,
τό Σάββατο 17 ᾿Απριλίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 9:30 π.μ.



 


(Φωτογραφίες):῾Ορισμένοι ἐκ τῶν ὁμιλητῶν τῆς ἡμερίδος (ἀριστερά αἰδ.  Πρωτ/ρος π. Γεώργιος Μεταλληνός, κέντρο Καθηγητής Φιλοσοφικῆς Σχολῆς ᾿Αθηνῶν κ. Φώτιος Δημητρακόπουλος, δεξιά:Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ, κάτω:αἰδ. Οἰκονόμος π. ᾿Αθανάσιος Λαγουρός)

 Πατῆστε στήν παρακάτω διεύθυνση γιά νά δεῖτε ἀναλυτικά  τό πρόγραμμα.
 http://www.alopsis.gr/alopsis/glossa.pdf

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


4 σχόλια:

  1. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΤΥΜΕΝΗ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
    25, Μαρτίου, 1996 - Ευαγγελισμός
    http://www.tlig.org/el/messages/961/

    - Αγαπημένη Μου, έλα και μάθε: ποιος Με μεγάλυνε περισσότερο; Θα σου πω ποιος Με μεγάλυνε περισσότερο: η Νέα Εύα.. Ναι! Η Γυναίκα που είναι ντυμένη τον ήλιο, με το φεγγάρι κάτω από τα πόδια της και στο κεφάλι της στεφάνι με δώδεκα αστέρια. 1 Επειδή Εγώ, που δημιούργησα τον ουρανό, τη γη, τη θάλασσα κι όσα υπάρχουν σ' αυτά, 2 την τοποθέτησα πάνω από όλα αυτά. 3 Η Βασίλισσα του Ουρανού βρίσκεται πάντα δίπλα στο Θρόνο του Υψίστου. Όσο απέχει ο ουρανός από τη γη είναι το μεγαλείο του Ονόματός Της, του Ονόματός Της που περιβάλλεται με φως. Όλος ο κόσμος ας γονατίσει μπροστά σε Εκείνη που έχει τον Ιερό Τίτλο:
    Μητέρα του Θεού.
    Στα παρθενικά της σπλάχνα, Με δόξασε με το να δεχθεί Εμένα, τον Άμωμο Αμνό, προσφέροντας ένα ιερό για το Ιερό. Έλα να ψάλλεις προς τιμήν Της ένα νέο ύμνο. Όλοι οι κάτοικοι της γης ας τιμήσουν την Άμωμη Καρδιά της, το Θυσιαστήριο μέσα στο οποίο συνελήφθην και έγινα Θεάνθρωπος. Κανείς δεν Με δόξασε όπως η Γυναίκα που είναι ντυμένη τον ήλιο. Ναι! είναι τόσο εξαίσια ωραία μέσα στην τέλεια Αγάπη Της που τα νησιά, τα βουνά, οι λόφοι, οι κοιλάδες και οι πηγές, όλα υποκλίνονται στο διάβα Της. Και σήμερα όπως χθες, όταν η Ωραιότερη Αγάπη διαβαίνει τη γη, συνοδευμένη από τους Αγγέλους Μου που δεν παύουν με τα μάτια τους να θαυμάζουν την Θαυμαστή, την Αγιωτέρα των Παρθένων, εκστατικοί μπροστά στο Κάλλος του Αριστουργήματος του Πατέρα Μου, όταν διαβαίνει τη γη, μεσολαβεί στοργικά και αποκρίνεται στις παρακλήσεις σας.

    Ακούστε Με: η Ιερή Μου Καρδιά είναι ο ουρανός σας, δημιουργία - η Ιερή Μου Καρδιά που τόσοι από σας αρνούνται και περιφρονούν, είναι ο Ουρανός σας, ο Παράδεισός σας, η Βασιλεία σας, το Μερίδιό σας, το Αναπαυτήριό σας για την αιωνιότητα. Πλησιάστε λοιπόν αυτήν την Καρδιά που σας αγαπάει τόσο και θα σκορπίσω, από την Καρδιά Μου στην καρδιά σας, αμέτρητες ευλογίες για να μετατρέψω την ψύχη σας σε ένα φιλντισένιο πύργο, σε έναν ουρανό για Μένα μόνο. Πώς μπορεί κανείς να αμφιβάλλει για την Αγάπη Μου; Αχ, αγαπημένοι, κάθε φορά που αμφιβάλλετε για την Αγάπη Μου, ο ήλιος σκοτεινιάζει από τη θλίψη Μου... Σήμερα θέλω να σας αποκαλύψω, από τη μεγάλη Μου Αγάπη, την Καρδιά της Μητέρας σας. 4

    " 5 Ω, αριστούργημα του Πατέρα Μου! Υπέροχο αριστούργημα του Γιαχβέ! Νύμφη του Αγίου Μου Πνεύματος! Λαμπρή Μου Τράπεζα! Η Καρδιά Σου, αγαπημένη των Αγαπημένων, 6 είναι ενωμένη με την δική Μας! Η Καρδιά Σου είναι ο περιφραγμένος Μου κήπος, μια σφραγισμένη πηγή. Η Καρδιά Σου είναι Πηγή που κάνει εύφορους τους κήπους. Η Καρδιά Σου, ω Λατρευτή, είναι ο Θρόνος Μου που πάνω του τιμήθηκα. Καρδιά της Καρδιάς, την οποία έστεψα ενώπιόν Μας και ενώπιον όλης της ουράνιας αυλής Μου. Πώς μπορεί οποιοδήποτε πλάσμα Μου να απαρνιέται την Καρδιά Σου; 7 Εσύ, η Κιβωτός της δύναμης, όλη περιβεβλημένη με αρετές, το Νέο Μου Άσμα, 8 η Άρπα Μου, το Οχύρωμά Μου, Εσύ που σαγηνεύεις τον Ποιητή του ουρανού και της γης με το μεγαλείο Σου, Εσύ που στέκεσαι δίπλα Μας, στέκεσαι πολύ κοντά σε όσους Σε επικαλούνται. Κι όμως, πώς μπόρεσε ο άνθρωπος να πέσει τόσο χαμηλά και να πάρει το απατηλό μονοπάτι να απαρνηθεί την Καρδιά Σου;"

    Δεν άκουσες, δημιουργία, ότι είμαι η Καρδιά της καρδιάς Της, η Ψυχή της ψυχής Της, το Πνεύμα του πνεύματός Της; Δεν άκουσες ότι οι δύο Μας Καρδιές είναι ενωμένες; Συλλογίσου την Καρδιά Μου που φέρνει τη Λύτρωση, συλλογίσου την Καρδιά Της που συνεργεί στη Λύτρωση. Συλλογίσου την Αγαλλίαση της Καρδιάς Μου, που ανατέλλει σαν την αυγή για να φωτίσει τη γη μες το σκοτάδι της. Συλλογίσου την Καρδιά της Βασίλισσας που φωτίζει την ανθρωπότητα, λαμπρότερη σε ακτινοβολία από όλους τους αστερισμούς μαζί, λαμπρότερη από τον ήλιο, που ακτινοβολεί σαν τη Δόξα Μου λόγω της μοναδικής Της τελειότητας. Συλλογίσου την έμψυχη Τράπεζα του Θεού σου. Συλλογίσου και τίμησε περίσσια το Θρόνο Μου, όπως Εγώ τον τιμώ.

    Μη ρωτάς: "πώς είναι δυνατόν ο Ύψιστος να Της έχει παραχωρήσει ένα τόσο υψηλό Θρόνο στις Ουράνιες Αυλές Του;"++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ


    http://www.tlig.org/el/messages/87/

    Ω, Γεθσημανή! Tι άλλο έχεις ν'αποκαλύψεις εκτός από φόβους, αγωνίες, προδοσίες κι εγκατάλειψη;! Γεθσημανή, αφαίρεσες όλο το θάρρος από τους ανθρώπους. Kράτησες μετέωρες, στη σιωπηλή σου ατμόσφαιρα, τις αγωνίες Mου για όλη την αιωνιότητα! Γεθσημανή, τι έχεις να δηλώσεις, που δεν έχει δηλωθεί; Mέσα στη σιγαλιά της Aγιότητας, έγινες μάρτυρας της προδοσίας του Θεού σου. Eγινες μάρτυράς Mου. H ώρα είχε έρθει, οι Γραφές εκπληρώνονταν.

    Kόρη, ξέρω ότι πολλές ψυχές πιστεύουν για Mένα, σαν να ήμουν μόνο ένας μύθος, πιστεύουν ότι υπήρξα μόνο στο παρελθόν. Για πολλούς δεν είμαι παρά μια σκιά περαστική, που τώρα εξαλείφθηκε με το χρόνο και την πρόοδο. Πολύ λίγοι συνειδητοποιούν, ότι έζησα ενσαρκωμένος πάνω στη γη και ότι ζω τώρα ανάμεσά σας. Eίμαι Oλα όσα ήρθαν και όσα θα έρθουν. Γνωρίζω τους φόβους τους, γνωρίζω τα άγχη τους, γνωρίζω τις αδυναμίες τους, δεν υπήρξα μάρτυρας όλων αυτών των αδυναμιών στη Γεσθημανή;

    Kόρη, όταν η Aγάπη προσευχήθηκε στη Γεσθημανή, χιλιάδες δαίμονες τρόμαξαν, φοβισμένοι δαίμονες τράπηκαν σε φυγή. H ώρα είχε έρθει: η Aγάπη δόξαζε την Aγάπη.

    Ω, Γεσθημανή, μαρτυρία του Προδομένου, μαρτυρία του Eγκαταλειμμένου, παρουσιάσου μάρτυρας και κατάθεσε!

    Kόρη, ο Iούδας Mε πρόδωσε, αλλά πόσοι πολλοί σαν τον Iούδα ακόμη, Mε προδίδουν; Tην ίδια στιγμή ήξερα, πως το φιλί του θα απλωνόταν σε πολλούς στις μέλλουσες γενεές, αυτό το ίδιο φιλί θα Mου δοθεί κατ'επανάληψη, ανανεώνοντας τη θλίψη Mου, σχίζοντας την Kαρδιά Mου. Bασούλα, άφησέ Mε να παρηγορηθώ, να αναπαυθώ μέσα στην καρδιά σου.


    Αρνείστε να δεχθείτε το αντίδοτο του θανάτου, αρνείστε να αναγνωρίσετε το Λόγο Μου που δίνεται από το Άγιο Πνεύμα Μου στις μέρες σας, Τον ακούτε αντίθετα με επιπολαιότητα. Άνθρωποι χωρίς καθόλου πίστη! Ακούτε με τ' αυτιά σας χωρίς να καταλαβαίνετε, κοιτάτε με τα μάτια σας αλλά δεν μπορείτε να διακρίνετε το Λαμπρό και Άπειρο Έλεός Μου που σκορπίζω πάνω σας! Αχάριστη γενεά, μετέτρεψες τη μαρτυρία για το Άγιο Πνεύμα Μου σε μύθο! Μετέτρεψες τα Μυστήριά Μου σε μύθο και το ποιμαντικό σου ραβδί έγινε σκήπτρο ψεύδους, με ποιον λοιπόν να σε παρομοιάσω μέσα στην απόλυτη γύμνια σου; Με τον Κάιν; Με τον Φαραώ; Με τους Φαρισαίους; Ή με τον Ιούδα; Μένεις κατάπληκτη όταν κραδαίνω το Σπαθί Μου 2 μπροστά στα μάτια σου, άπιστη γενεά; Δεν ήξερες ότι το σπαθί έχει τη σημασία του;

    Δεν έχετε ακούσει ότι δεν είμαι μόνο μαχητής της Ειρήνης αλλά και της Δικαιοσύνης 3 ; Δεν έχετε διαβάσει ότι είμαι ο Πιστός και Αληθινός, ο Αμήν, ο Αμερόληπτος Κριτής, γνωστός με το Όνομα: ο Λόγος του Θεού; 4 Αλλά η Γραφή λέει ότι η εποχή σου, επίσκοπε 5 του θηρίου, θα αρχίσει τον πόλεμο ενάντια σε Μένα και τους αγίους Μου. 6

    Η επίγεια Βασιλεία Μου είναι μπροστά στις πόρτες σας αλλά δεν την θέλετε, όπως δεν θέλετε ν' ακούσετε το Λόγο Μου… Η διεστραμμένη σας καρδιά δεν δίνει προσοχή στις προειδοποιήσεις Μου γιατί απαρνηθήκατε το ταπεινό ποιμαντικό ραβδί σας και προτιμήσατε το σκήπτρο του ψεύδους. Και όταν ακούτε το Λόγο από το Στόμα Μου δεν προειδοποιείτε την καρδιά σας, ούτε σκέπτεστε να προειδοποιήσετε τους άλλους, όχι, βλέπετε να έρχεται το Σπαθί 7 αλλά δεν δίνετε σημασία… Έχετε αντιρρήσεις και ενθαρρύνετε και τους άλλους να κάνουν το ίδιο: "όλες αυτές οι ανοησίες, μη δίνετε σημασία, είναι υστερία. Μην προσέχετε όλους αυτούς τους τρελούς. Μην ακούτε την 'Αληθινή εν Θεώ Ζωή', είναι εφεύρεση του Πονηρού, θα πείτε για να μειώσετε τη Φωνή Μου και αποκαλείτε βιαστικά "κακό και ψέμα" ό,τι είναι θείο και άγιο.
    +++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΩΣΗΣ
    ΘΕΪΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    Η ΑΚΡΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
    http://www.tlig.org/el/messages/1057/

    Ποτέ δεν έπαψα να αναδεικνύω προφήτες και να τους βάζω στο δρόμο της Αλήθειας για το απολυτρωτικό Μου Σχέδιο. Τους οδηγώ στην εκπλήρωση των ευγενών όρκων που πρόφεραν τα χείλη τους στη διάρκεια της Θεϊκής αγαπητικής μας συνάντησης. Όταν αφέθηκαν να δεσμευτούν, από μεγάλη αγάπη για Μένα και από ευγενική πεποίθηση στο απολυτρωτικό Μου Σχέδιο, προχώρησα και με το Βασιλικό Σκήπτρο Μου τους σφράγισα με τα ίδια σημάδια που ο Ίδιος σφραγίστηκα για να γίνουν όμοιοί Μου, να γίνουν κατ' εικόνα Μου.

    Όλοι όσοι Με δέχθηκαν αληθινά, δεν ντρέπονται για Μένα, ούτε ντρέπονται για τα ουράνια αυτά σημάδια που δείχνουν ότι δεν ανήκουν πια στον κόσμο. Σήμερα, θα τους αναγνωρίσετε από τον ζήλο που έχουν για τον Οίκο Μου -τον Οίκο Μου που τους ντύνει- ένα ζήλο που τους κατατρώγει. Θα τους αναγνωρίσετε όταν τους δείτε να ανέχονται για χάρη Μου προσβολές, συκοφαντίες, εμπτυσμούς και διώξεις. Ναι, για χάρη Μου θα αφεθούν να συρθούν στη λάσπη και διαρκώς να δέχονται απειλές. Δεν θα κρύψουν το πρόσωπό τους μπροστά στις δυσκολίες, αντίθετα θα υπομείνουν ειρηνικά όλες τις δοκιμασίες και η καρδιά τους δεν θα ραγίσει αλλά θα αγιαστεί. Ούτε θα παραβούν τον όρκο πιστότητας που έδωσαν να συμμετέχουν στον Σταυρό Μου.

    Γι' αυτό, αν τύχει να παρατηρήσετε τις πληγές τους και τους ρωτήσετε: "ποιος σου έκανε αυτές τις πληγές;" θα σας πουν όλοι:

    "Πρόσφερα τη ράχη μου για να επανορθώσω για χάρη σου. Τις πληγές που βλέπεις τις δέχθηκα με αγριότητα στο σπίτι των φίλων του Κυρίου μου... Είναι επειδή τους είπα την αλήθεια που με έκαναν εχθρό τους και με μεταχειρίστηκαν σαν εχθρό. Θέλουν να γλιτώσουν τις διώξεις για τον Σταυρό του Σωτήρα μας με το να μη τηρούν το Νόμο της Αγάπης. Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σημασία και δεν δίνω προσοχή στις πληγές μου επειδή αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι να έχω επίγνωση του Σταυρού, του εργαλείου της λύτρωσής μας, του Σταυρού του Λυτρωτή μας, που πάνω του ο κόσμος σταυρώθηκε για μένα κι εγώ για τον κόσμο. 4 Πιο πολύ πρέπει να υπακούμε στο Θεό παρά στους ανθρώπους, λέει η Γραφή, 5 γι' αυτό κι εγώ υπάκουσα και ακολούθησα τις ουράνιες οδηγίες που μου δόθηκαν."

    -"Τι είπες όταν βάδιζαν εναντίον σου σαν κατακτητές, αυτοί οι ίδιοι που σε πλήγωσαν και που λένε ότι είναι φίλοι του Κυρίου σου;"

    -"Ποτέ δεν αναρωτήθηκα γιατί συνέβη αυτό σε μένα, επειδή έκανα όρκο στο Θεό και Σωτήρα μας, υπογράφοντάς τον με το αίμα μου, να γίνω ο δούλος του Σωτήρα μας."

    -"Και τι λέει ο Θείος Κύριός σου για όλα αυτά; "

    -"Εκείνος που περικλείει τα σύμπαντα χωρίς να περιορίζεται από τα όριά τους, θρηνεί για τους δικούς Του. Πολλοί από τους ποιμένες Του έχουν ερημώσει τον Οίκο Του. Μέσα στην ανταρσία τους, ποδοπάτησαν τους Κανόνες Του και μετέτρεψαν σε ερημότοπο τους ένδοξους λειμώνες Του. Όλος ο αμπελώνας τους είναι επίσης ρημαγμένος. Και το ποίμνιο, βρίσκοντας μόνο απογυμνωμένη γη και τίποτε για να βοσκήσει, εξαχρειωμένο πέθανε, 6 κι αυτοί επίσης πέθαναν μαζί τους... Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν και κανένας από αυτούς δε φαίνεται να τα παίρνει στα σοβαρά. Έχουν καταληφθεί από τους ανθρώπινους κανόνες τους και έχουν εγκαταλείψει Εκείνον."

    -"Πώς γνωρίζεις τόσα πολλά και τα βλέπεις;"
    ++++

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωδές της Αγίας Τριάδος (ο Πατέρας)

    http://www.tlig.org/el/messages/1086/
    Δημιουργία, μην κλαις και μη θρηνείς αλλά γέμισε χαρά και αγαλλίαση! Μη μοιρολογείς άλλο όταν σου ψάλλει ο Δημιουργός σου! Άνοιξε, αντίθετα, την καρδιά σου ώστε η Δόξα και το Φως Μου να σε ντύσουν μεγαλόπρεπα. Και μην κλείνεις τ΄ αυτιά στον Βασιλιά σου που σου φέρνει τούτο τον θησαυρό από τον ουρανό. Αυτός που Τον θεωρούσες απρόσιτο, αόρατο ή απόκρυφη ουσία, σου προσφέρει τώρα τις υπηρεσίες Του! Χαίρε στους καιρούς αυτούς του Ελέους και ευφραίνου! Ω, γένος τόσο πολύ αγαπητό! Γιατί άφησες την ερήμωση και τον όλεθρο να σε περιζώσουν και να σε κυριεύσουν σε τέτοιο βαθμό! Πες Μου, τι καλό έλαβα από τα χέρια σου; Όταν ο λαός Μου στενάζει και θρηνεί κάτω από το βάρος της καταπίεσης ή φωνάζει κάτω από την τυραννία των εχθρών του, κανείς δεν σκέπτεται να ρωτήσει: «Πού είναι ο Θεός που κάνει να αντηχούν χαρούμενες ωδές;» Κανείς δεν ομολογεί ότι λέρωσε τα χέρια του με την ασέβεια. Καταδικάζεις την ίδια σου τη ζωή, δημιουργία! Η Ωδή Μου, τώρα, έχει σκοπό να σε οδηγήσει στη μετάνοια και στην επίγνωση του εαυτού Μου. Αν και είσαι από σάρκα και οστά και γήινο υλικό, Εγώ σε προίκισα με το Πνεύμα Μου και σε έπλασα σύμφωνα με την εικόνα Μου.

    Ωδές της Αγίας Τριάδος (ο Υιός)
    http://www.tlig.org/el/messages/1087/
    ...Όχι, δεν είναι πολλοί αυτοί που καταλαβαίνουν την Αγία και Αδιαίρετη Τριάδα, κι όμως είμαστε μία Ουσία, μία Δύναμη και μία Γνώση, ένας και μοναδικός Θεός… Και είμαστε ελεύθεροι να μεταδίδουμε τον εαυτό Μας σε όποια ψυχή θέλουμε και όποτε θέλουμε. Ο Πατέρας, Εγώ και το Άγιο Πνεύμα, κατεβαίνουμε και οι Τρεις με την ιδιότητα των τριών Μαρτύρων για να προφέρουμε ξανά το Λόγο Μας και να σας επανεκπαιδεύσουμε, ώστε να ζείτε μια αληθινή ζωή εντός Μας.

    Όπως σου εξήγησε ο Πατέρας, η καρδιά σου πλάστηκε από την ανυπέρβλητη αγάπη Μας για να Μας επιστρέφει αυτή την αγάπη. Η καρδιά σου από την αρχή είναι γεμάτη αποκλειστικά με τη δική Μας Παρουσία. Είναι πλασμένη με τέτοιον ανέκφραστο τρόπο που να μπορεί να συγκρατεί όλη την ανυπέρβλητη αγάπη και γλυκύτητα της Παρουσίας Μας. Αν όμως την τρυπούν αγκάθια και βάτοι, σαν διάτρητη στέρνα θα χάσει το περιεχόμενό της. Τα αγκάθια είναι οι κοσμικές μέριμνες και τα θέλγητρα του πλούτου που μπορούν να τρυπήσουν την καρδιά και να την κάνουν να στερέψει από την Πηγή της Ζωής.

    Ωδές της Αγίας Τριάδος
    TΟ ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

    http://www.tlig.org/el/messages/1088/
    Ειρήνη σε σένα. Ιδού 1, ο Νυμφίος σκύβει πάνω σου για να σου ψάλλει την Ωδή Του και να σου μεταδώσει λόγια Ζωής. Είμαι το Πνεύμα της Αλήθειας που εκπορεύεται από τον Πατέρα και στέλνεται από τον Υιό, τον Ιησού Χριστό. Είμαστε μια Ουσία, μια Δύναμη και μια Γνώση κι αφού είμαστε Ένας και μοναδικός Θεός, συνδιαλεγόμαστε και προσφέρουμε τη γνώση με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια λόγια. Η σημαντική αυτή γνώση σού μεταδίδεται γεμάτη αγάπη.

    Τι είναι η Αιώνια Ζωή; Η Αιώνια Ζωή είναι η επίγνωση της Τριαδικής Μας Δόξας. Αν ταλαντεύεσαι, λοιπόν, μη γνωρίζοντας τι εννοώ, σου προσφέρω το χέρι Μου και απ’ τη στιγμή που θα το πιάσεις, θα σου προσφέρω μέσω της χάρης Ζωή σ’ Εμάς.


    ΕΝΩΣΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ-
    -ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΘΕΙ-

    31 Μαίου, 1994

    http://www.tlig.org/el/messages/847/

    Κάθε Πάσχα πρέπει να πίνω από το ποτήρι της διαίρεσής σας αφού αυτό το ποτήρι Μου το επιβάλλετε, αλλά κι εσύ κόρη θα πιεις απ' αυτό - θα μοιραστείς μαζί Μου την πικρία, που δίνεται από ανθρώπινο χέρι. Όσο περισσότερο χρόνο κάνουν για να ενώσουν τις ημερομηνίες του Πάσχα, τόσο αυστηρότερη θα είναι η ποινή που θα δεχθεί εξαιτίας τους αυτή η γενεά. Η Επιστροφή Μου επίκειται και αλλοίμονο στην αμετανόητη καρδιά! Αλλοίμονο στην διχασμένη καρδιά! Αλλοίμονο στην καρδιά που δεν έχει συμφιλιωθεί! "Θα κατέβουν στα τρίσβαθα του Άδη!" 1.

    Σήμερα, κάθε μέλος του Οίκου Μου που Με προκαλεί και ενθρονίζει στην καρδιά του το βδέλυγμα της ερημώσεως, θα έχει το όνομά του σβησμένο από το βιβλίο της Ζωής επειδή βλασφήμησε.+++

    ΑπάντησηΔιαγραφή