"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Πᾶσα προσφορά δεκτή γιά τήν Κύπρο μας





 
 

Ισραηλινοί διοργανώνουν νηοπομπή διαμαρτυρίας κατά της συνεχιζόμενης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Πόλεμος νηοπομπών στην Α. Μεσόγειο

Ισραηλινοί συνταξιούχοι διοργανώνουν νηοπομπή διαμαρτυρίας κατά της συνεχιζόμενης κατοχής του βόρειου τμήματος της Κύπρου. Ο 63χρονος συνταξιούχος Πίνχας Χαρ-Ζαχάβ, κύριος διοργανωτής της νηοπομπής, δήλωσε σήμερα (5/6) στην εφημερίδα Μααρίβ ότι κατάφερε να εξασφαλίσει την οικονομική υποστήριξη επιχειρηματιών φίλων του, προκειμένου να ξεκινήσει η νηοπομπή διαμαρτυρίας προς τα παράλια των κυπριακών κατεχομένων ακτών το συντομότερο δυνατό. Μαζί του είναι και δεκάδες συνομήλικοι φίλοι του με τα δικά τους μικρά πλοία. Η ομάδα στο Facebook

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι ισραηλινοί συνταξιούχοι θα ξεκινήσουν να συλλέγουν εθελοντές από τις μαρίνες της χώρας, από το Άσκελον στον νότο μέχρι και την Ναχαρίγια στο βορρά. Όλα τα πλοιάρια που θα λάβουν μέρος θα σχηματίσουν νηοπομπή διαμαρτυρίας προς τις ακτές της κατεχόμενης Καρπασίας. Λέγεται μαλιστα ότι στη διαμαρτυρία θα λάβει μέρος και ο πρώην βουλευτής του κεντρώου κόμματος 'Τσόμετ" Άλεξ Γκόλντφαρμπ.

"Ο λαός που πραγματοποίησε το ολοκαύτωμα των Αρμενίων, ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα
της Ιστορίας, που καταπιέζει τους Κούρδους και εισέβαλε και συνεχίζει να κατέχει ένα ξένο κράτος, καλύτερα να μην υποδεικνύει ήθος σε κανέναν. Την υποκρισία των Τούρκων πρέπει να την αποκαλύψουμε και ήρθε επιτέλους η στιγμή κάποιος να βάλει τον Ερντογάν στη θέση του.", δήλωσε ο Χαρ-Ζαχάβ. "Να καταλάβουν καλά στην Άγκυρα ότι η εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έχει λήξει προς πολλού. Θα πραγματοποιήσουμε την νηοπομπή για να υπενθυμίσουμε σε όλον τον κόσμο ότι η Τουρκία είναι μία χώρα-κατακτητής."

Επειδή ο κ.Χαρ-Ζαχάβ δεν είναι χρήστης του διαδικτύου, ο γιος του Χάιμ δημιούργησε ήδη γκρουπ στο facebook, καλώντας όποιον ισραηλινό θέλει να συμμετάσχει στην νηοπομπή. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο διαδικτυακό γκρουπ, η νηοπομπή θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 6 έως 13 Ιουνίου, χωρίς να δίνονται ακόμα λεπτομέρειες για το πότε τα ισραηλινά πλοιάρια θα φτάσουν στην κατεχόμενη Καρπασία. Μέσα σε λίγες ώρες, το γκρουπ συγκέντρωσε 275 'φίλους'.

Πηγή: Jerusalem Post
theinsider.gr
 
ἀναδημοσίευση:http://ellinikoistologio.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου