"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2010

Η Τούρκικη προπαγάνδα για την Θράκη

Πολύ καλά κάνουμε βέβαια πού χαιρόμαστε για την τέλεση της θείας Λειτουργίας έπειτα από 88 χρόνια σιωπής στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σου μελά του Πόντου. Ήταν μια νίκη της Εκκλησίας.
Όμως δεν πρέπει να λησμονούμε ότι έχουμε να κάνουμε με πονηρότατο γείτονα, πού παρέχει κάτι, αλλά επιδιώκει πολύ περισσότερα και μάλιστα με επιμονή. Έχει δε πολλά σχέδια εις βάρος μας.
Απόδειξη τούτου είναι αυτό πού συνέβη λίγες μέρες πριν στην καρδιά το πάντοτε φιλικού προς την Τουρκία Λονδίνου. Συγκεκριμένα «στις 17-18 Ιουνίου 2010 οργανώθηκε στο Λονδίνο το 5ο Τουρκικό Φεστιβάλ. Το Τουρκικό Φεστιβάλ, πού είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά Φεστιβάλ της Αγγλίας, πραγματοποιήθηκε δίπλα στη διάσημη γέφυρα του πύργου... Στο διήμερο Φεστιβάλ πού τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Πρεσβείας στο Λονδίνο μετείχαν χιλιάδες άτομα. Στο στολισμένο με τουρκικές σημαίες Φεστιβάλ ό Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης - μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης - έστησε ένα στάντ (περίπτερο), όπου παρουσίασε τη δυτικοθρακιώτικη κουλτούρα και τις παραδόσεις, ενώ ενημέρωναν τον κόσμο για τα προβλήματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης... Το σταντ του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης τράβηξε το ενδιαφέρον, ενώ το επισκέφθηκε μαζί με την οικογένεια του και ό παλαιός πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αχμέτ Ντεμιρόκ, ό όποιος τώρα υπηρετεί σαν πρέσβης της Τουρκίας στο Λονδίνο...» («Ελεύθερος» 7-8.8.2010).
Κι εμείς επαναπαυόμαστε στο ότι ή Συνθήκη της Λωζάννης μιλάει μόνο για Έλληνες Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης και όχι για Τούρκους! Ή Τουρκία όμως δεν σέβεται καμιά Συνθήκη. Τούς θεωρεί και τούς ονομάζει Τούρκους. Με το Προξενείο της δε στην Κομοτηνή προσπαθεί να τουρκοποιήσει και τούς Πομάκους και τούς Ρομά. Πρέπει να ξυπνήσουμε πριν να είναι πολύ αργά. Ή Τουρκία επιχειρεί να δημιουργήσει στη Δυτική Θράκη πρόβλημα ανάλογο με εκείνο της Κύπρου, βρίσκοντας και έδώ συμπαράσταση από την Αγγλία. Οι αρμόδιοι για την εξωτερική μας πολιτική πρέπει να προσέξουν πολύ. Οι εχθροί μας είναι δίπλα μας και αγρυπνούν
«Ο ΣΩΤΗΡ» 1-9-2010
http://aktines.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου