"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η δυνατή μουσική… κουφαίνει


Μείωση της ακοής στους εφήβους προκαλεί η δυνατή ένταση 

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη από τον Αμερικανικό Ιατρικό Σύλλογο οι έφηβοι εμφανίζουν προβλήματα ακοής σε ανησυχητικούς ρυθμούς. Περίπου το 20% των αμερικανών εφήβων, σχεδόν 6,5 εκατομμύρια έφηβοι, έχουν κάποιας μορφής πρόβλημα ακοής.

Ο Dr. Josef Shargorodsky, από το Νοσοκομείο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστόνη και κύριος ερευνητής στη μελέτη αυτή, ανέφερε στο Associated Press: «Οι έφηβοι πραγματικά δεν συνειδητοποιούν σε πόσο πολύ θόρυβο εκτίθενται».

Οι ερευνητές σύγκριναν τα ποσοστά προβλημάτων ακοής σε περίπου 3.000 εφήβους οι οποίοι εξετάστηκαν ανάμεσα στο 1988 και το 1994 με περίπου 1.800 παιδιά που εξετάστηκαν το διάστημα 2005-2006 και ανακάλυψαν ότι η επικράτηση των προβλημάτων ακοής αυξήθηκε από περίπου 15% σε 19,5% μεταξύ των δύο μελετών, σύμφωνα με το RedOrbit.com.

Τα ακουστικά που μπαίνουν μέσα στο αυτί ενώ παίζει δυνατή μουσική μπορεί να είναι ο ένοχος γι’ αυτό. Από τη μελέτη δεν αναφέρθηκαν συγκεκριμένες συσκευές, όπως για παράδειγμα το iPod.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου