"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

᾿Αθῶος ὁ Μεσσηνίας, ἀναγνώριση εὐαισθησίας στόν Κυθήρων...!


Ανακοινωθέν Ιεράς Συνόδου
Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, στην δεύτερη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

      Προ της ενάρξεως των εργασιών ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Μάρκος Βασιλάκης, έδωσε ενώπιον του Μακαριωτάτου Προέδρου και των Σεβασμιωτάτων Μελών την νενομισμένη διαβεβαίωση για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :
     Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
     Επίσης ενημερώθηκε από εκθέσεις Συνοδικών Επιτροπών για Συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν κατά την παρελθούσα περίοδο και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

      Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ωσαύτως εξέτασε την υπόθεση μεταξύ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, και μετά τις δοθείσες εκατέρωθεν εξηγήσεις ανακοινώνει ότι :
     α. ουδεμία εκκλησιολογική παρεκτροπή υφίσταται στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο και
     β. αναγνωρίζει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ την ευαισθησία για την τήρηση της ακριβείας της δογματικής διδασκαλίας.


Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου
  
Πηγή:amen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου