"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Nά λάβει θέση ἡ ῾Ιεραρχία γιά τά Θρησκευτικά στό Λύκειο

Σχόλιο ᾿Οδυσσέως: Συμφωνοῦμε ἀπόλυτα μέ τήν παρακάτω ἀνάρτηση τοῦ θεολόγου τοῦ μπλόγκ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ. Τό μάθημα τῶν θρησκευτικῶν πρέπει νά διατηρηθεῖ ὡς ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ γιά ὅλους τούς μαθητές πάσῃ θυσίᾳ. Πολλοί νέοι, δυστυχῶς, μόνο ἀπό τό σχολεῖο ἀκοῦνε δύο πράγματα περί ὀρθοδόξου θεολογίας, διότι σέ ἀρκετές περιπτώσεις οἱ γονεῖς εἶναι παρόντες ἀπόντες ὡς πρός τήν θρησκευτική διαπαιδαγώγηση τῶν παιδιῶν τους. Δέν μπορεῖ τά παιδιά μας νά μαθαίνουν γιά θέατρο, εἰκαστικά καί ἕνα σωρό ἄλλα καί νά ἀγνοοῦν θεμελιώδεις ἀρχές τῆς ὀρθοδόξου πίστεώς μας. ῎Αν χρειαστεῖ νά γίνουν καί εἰρηνικές κινητοποιήσεις πολιτῶν. Τό θέμα εἶναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ!

Από την προσεχή Τρίτη, 5 Οκτωβρίου συνέρχεται στην τακτική της συνεδρίαση η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι επιτακτική η ανάγκη ενασχόλησης της Ιεραρχίας με τις υπουργικές εξαγγελίες για το νέο Λύκειο, στο οποίο το μάθημα των Θρησκευτικών υποβαθμίζεται δραματικά με τρόπο πλάγιο αλλά πολύ μεθοδικό. Η Ιεραρχία οφείλει να διατρανώσει σύσσωμη την αντίθεση της προς τα σχέδια αυτά του Υπουργείου Παιδείας απαιτώντας την διατήρηση του υποχρεωτικού χαρακτήρα των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Σε κάθε παλαιότερη «διένεξη» Εκκλησίας – Πολιτείας γύρω από το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών, η Πολιτεία απαντούσε με την στερεότυπη σχεδόν φράση «το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για όλους τους Ορθόδοξους μαθητές». Που πήγε τώρα η σταθερή διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας περί της υποχρεωτικότητας του θρησκευτικού μαθήματος;.....
Είναι πλέον ύστατη στιγμή η Διοικούσα Εκκλησία να επιδείξει υπευθυνότητα απέναντι στους μαθητές των σχολείων της Ελλάδος και να μην επιτρέψει την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση πλήρη υποβάθμιση του θρησκευτικού μαθήματος στο Λύκειο.
Αναμένουμε τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας μέσα στην εβδομάδα και προσδοκούμε μία υπεύθυνη δήλωση αντίθεσης των Ιεραρχών μας στην μετατροπή των Θρησκευτικών του Λυκείου σε μάθημα επιλογής.
http://thriskeftika.blogspot.com/από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου