"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010

Spiegel: ᾿Εθνικό ἄθλημα ἡ ἀπάτη στήν ῾ΕλλάδαΟι καλοκαιρινές εξορμήσεις του ΣΔΟΕ κατά τη φοροδιαφυγής είχαν την τιμητική τους στη γερμανική τηλεόραση, καθώς δημοσιογράφοι του γερμανικού περιοδικού Spiegel είχαν πάρει κατά πόδας τους ελεγκτές του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη.

Οι Γερμανοί παρακολούθησαν το πρώτο ελληνικό οικονομικό «ριάλιτι» την Κυριακή (10/10) από το σαφάρι των κλιμακίων του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το οποίο έγινε και ρεπορτάζ στο έγκυρο έντυπο Spiegel με τίτλο "Οικονομική κρίση στην Ελλάδα". Οι δημοσιογράφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν άπειροι τρόποι να εξαπατήσει κανείς τις φορολογικές αρχές, επισημαίνοντας πως περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από τη φοροδιαφυγή.
Σημειώνεται ακόμα πως η Ελλάδα αποτελεί «μια χώρα όπου η απάτη είναι εθνικό άθλημα και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό προσπαθούν να κάνουν» προσθέτει το ρεπορτάζ των Γερμανών για τους 1.300 επιθεωρητές της χώρας που συμμετείχαν στους ελέγχους.
Μάλιστα παραθέτουν περιστατικά από την εμπειρία τους στο πλευρό των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, αναφέροντας το γνώριμο σκηνικό ενοικίασης ομπρέλας και ξαπλώστρας και επισημαίνοντας πως νοίκιαζαν χιλιάδες σε μια εβδομάδα χωρίς να έχουν κόψει καμία απόδειξη.
Στέκονται ιδιαίτερα σε περιστατικά πρόδηλης και συνειδητής φοροαποφυγής, με ιδιοκτήτη μπαρ «ο οποίος δήλωνε στην εφορία παθητικό ισολογισμό για την επιχείρηση του αλλά έξω από το μπαρ είχε παρκαρισμένη τη Maserati του».
Στο ρεπορτάζ του Spiegel επισημαίνεται, επειδή προκαλεί εντύπωση, ο αριθμός των «10.000 γιοτ και ο εκπληκτικά μεγάλος αριθμός πολυτελών αυτοκινήτων σε μια χώρα που… μέχρι το τέλος του έτους θα περιμένει 100.000 πτωχεύσεις».
Πηγη : cosmo.gr
You might also like:


Πηγή : TNSite: Spiegel: Εθνικό άθλημα η απάτη στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου