"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

᾿Αντιδράσεις γιά τίς λατρευτικές ἐκδηλώσεις μουσουλμάνων.



 Ισχυρή αστυνομική δύναμη στην πλατεία Αττικής για την αποφυγή επεισοδίων ανάμεσα σε μουσουλμάνους και κατοίκους της περιοχής. 



     Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Αττικής.
     Νωρίτερα, κάτοικοι της πλατείας Αττικής, μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή για να εμποδίσουν τους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν μια λατρευτική εκδήλωση, το Κουρμπάν Μπαϊράμ ή Γιορτή της Θυσίας.
    Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία για την αποφυγή επεισοδίων απομάκρυνε τους συγκεντρωμένους -που διαμαρτύρονταν για την παρουσία μεταναστών στην Αθήνα- προς την οδό Αχαρνών, κάνοντας μικρή χρήση χημικών.
    Το μπαϊράμ είναι κάτι αντίστοιχο με τη θυσία του Αβραάμ, που υπάρχει στη χριστιανική θρησκεία, και που σε ένα βαθμό αποδέχονται και οι μουσουλμάνοι. Αυτή τη στιγμή στα Προπύλαια είναι συγκεντρωμένοι δεκάδες μουσουλμάνοι που διαμένουν στην Ελλάδα, τόσο Έλληνες όσο και Αλβανοί αλλά και από χώρες της Ασίας και της Αφρικής.
    Η συγκέντρωση στα Προπύλαια έγινε με πρωτοβουλία της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας και είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιείται η προσευχή σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.
    Είχε προηγηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο και την πλατεία Κοτζιά, καθώς όπως είναι γνωστό οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν διαθέτουν δικό τους επίσημο χώρο λατρείας.
Μουσουλμανική Ένωση: Να μαζέψουμε τους χώρους λατρείας με το τζαμί
     Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος Ναίμ Εργαλούρ μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως οι υπαίθριες προσευχές δεν αποτελούν πίεση για την ανέγερση τζαμιού.
    «Είναι θέμα πολιτισμού. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς τζαμί, πρέπει να γίνει σύντομα για να μαζέψουμε αυτούς τους χώρους λατρείας που φυτρώνουν συνεχώς» τόνισε.

Πηγή: www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου