"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μάχη γιά τήν ἐπιβίωση δίνουν οἱ μισοί ῞Ελληνες


Σοκαριστική ἡ κατάσταση πού ἀναδεικνύει ἔρευνα ἀπό τό Εὐρωβαρόμετρο



Την πρώτη θέση ανάμεσα στους πολίτες των 27 χωρών της Ε.Ε για το πόσο άσχημα θεωρούν ότι έχουν πληγεί από την κρίση καταλαμβάνουν οι Έλληνες σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωβαρόμετρο το Μάιο. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά με το 43,9% των Ελλήνων να δηλώνει ότι δίνει μάχη για την επιβίωση, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν για να πληρώσουν τους λογαριασμούς των νοικοκυριών τους, την ώρα που το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 15,1%.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων σε ποσοστό 93,7% εκφράζουν απαισιοδοξία για το μέλλον και θεωρούν οτί η φτώχεια στην Ελλάδα έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο.Το αντίστοιχο ποσοστό στην Ε.Ε συνολικά είναι 74,7%.
Η απαισιοδοξία ωστόσο δεν σταματά εδώ, καθώς σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, το 69,3% των Ελλήνων θεωρούν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες θα υπάρξει επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των νοικοκυριών τους. Στο συγκεκριμένο ποσοστό η Ελλάδα έρχεται δεύτερη, πίσω από την Ρουμανία, της οποίας 73,2% των κατοίκων έχουν αυτήν την άποψη.
 Περικλής Νασόπουλος

Πηγή:http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου