"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σέ δημόσια διαβούλευση οἱ βασικοί ἄξονες γιά τήν «Κάρτα του Πολίτη»

Μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου


ΣΧΟΛΙΟ ΟΔΥΣΣΕΩΣ:ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΘΕΣΗ Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ. ΕΦΟΣΟΝ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ. ΗΔΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΙΔΩΜΕΝ!


 Αθήνα - Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010  [ 20:21 ]
Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθούν τις επόμενες μέρες οι βασικοί άξονες για την «Κάρτα του Πολίτη», θέμα το οποίο συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η «Κάρτα του Πολίτη» αναμένεται να αντικαταστήσει σταδιακά την αστυνομική ταυτότητα, αρχής γενομένης από το 2011.

Η κάρτα θα έχει το μέγεθος και τη μορφή πιστωτικής και με αυτή θα πραγματοποιείται πλήθος συναλλαγών με τη Δημόσια Διοίκηση, χωρίς να απαιτείται κανένα άλλο έγγραφο.

Σε αυτήν θα περιέχονται στοιχεία όπως το ονοματεπώνυμο του κατόχου, ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και ο Ειδικός Εκλογικός Αριθμός.

Ο αριθμός της κάρτας ενδέχεται να είναι ίδιος με εκείνον του ΑΜΚΑ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα ζητήματα θα τεθούν προς διαβούλευση.

Επιπλέον, η κάρτα θα χρησιμοποιείται και ως ταξιδιωτικό έγγραφο για προορισμούς εντός Σέγκεν.

Ακόμη, στις χρήσεις της κάρτας θα εντάσσεται και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να επεκτείνει τις χρήσεις της κάρτας και σε χρήσεις για τον ιδιωτικό τομέα, όπως για παράδειγμα για συναλλαγές με τις τράπεζες.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν τίθεται κανένα θέμα με τα προσωπικά δεδομένα και ότι θα προβλέπεται η πλήρης προστασία τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης, Ανδρέας Λοβέρδος και Λούκα Κατσέλη.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231061074#ixzz10wT8g4Tz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου