"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΙΣΧΟΣ! Θεαγένειο: ᾿Αποκαθήλωσαν χριστιανικές εἰκόνες γιά λόγους… αἰσθητικής!


Όπως καταγγέλλουν ασθενείς και εργαζόμενοι, χθες, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου, έγινε αποκαθήλωση των θρησκευτικών εικόνων από τους διαδρόμους του νοσοκομείου και από τους θαλάμους των ασθενών. Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η ενημέρωση για την απόφαση αυτή -η οποία ισχυρίζονται ότι βασίζεται σε κοινοτική οδηγία- ελήφθη την περασμένη Παρασκευή. “Υπάρχει εντολή από τη διοίκηση να κατέβουν τα σύμβολα πίστεως από τους θαλάμους και τους διαδρόμους, κάτι που έγινε σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες). Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή της διοίκησης βασίζεται σε κοινοτική οδηγία”, δηλώνει στη “Μ” η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Θεαγενείου Χαρούλα Σαραϊλή. Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι κοινοτικές οδηγίες δεν είναι νόμος και προσθέτει ότι υπάρχουν και……….. άλλες κοινοτικές οδηγίες οι οποίες είναι προς όφελος των ασθενών και των εργαζομένων, αλλά η διοίκηση του νοσοκομείου δεν τις εφαρμόζει. “Σε έναν τέτοιον ιδιαίτερο χώρο, όπως το νοσοκομείο, όπου οι ασθενείς εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην επιστήμη και στον Θεό, είναι αδιανόητο να γίνονται τέτοιες ενέργειες”, είπε η κ. Σαραϊλή.
Από την πλευρά του, ο διοικητής του Θεαγενείου Άρης Μουσιώνης δηλώνει κατηγορηματικά ότι πρόκειται για δική του απόφαση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με κοινοτική οδηγία. “Οι εικόνες βγήκαν μόνο από τους διαδρόμους, διότι το θέαμα είχε γίνει πλέον αντιαισθητικό, και όχι από τους θαλάμους των ασθενών. Τις εικόνες που κατεβάσαμε τις τοποθετήσαμε στην εκκλησία του νοσοκομείου, στους θαλάμους των ασθενών και στα γραφεία των εργαζομένων καθώς και στο δικό μου”, διευκρινίζει ο κ. Μουσιώνης.
Τέλος, συμπληρώνει ότι για το θέμα που ανέκυψε δέχτηκε τηλεφώνημα από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, στον οποίο εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής του. Ο κ. Άνθιμος αποδέχτηκε την ενέργεια αυτή.
Κάθε μήνα και ένας δύσβατος δρόμος ξεκινά για περίπου χίλιες οικογένειες από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας, αφού 900- 1.000 καρκινοπαθείς περνάνε το κατώφλι του Θεαγένειου νοσοκομείου για πρώτη φορά. Τα νέα περιστατικά διάφορων μορφών καρκίνου είναι σταθερά αυξημένα την τελευταία τριετία, με συνέπεια το μοναδικό ογκολογικό νοσοκομείο για όλο τον πληθυσμό της Μακεδονίας, της Θράκης, ακόμη και της Θεσσαλίας, να ασφυκτιά.
Η πληρότητα όχι μόνον ξεπερνά το 100% αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις καταγράφει ρεκόρ, όπως στο Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας όπου η κάλυψη αγγίζει το 209%! Η κατάσταση είναι εκρηκτική δεδομένου ότι στους νέους ασθενείς έρχονται να προστεθούν και οι καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται ή επισκέπτονται τακτικά το νοσοκομείο για επανεξετάσεις.

Πηγή http://hellenicspace.wordpress.com
Σε αποκαθήλωση των εικόνων προχώρησε η διοίκηση του αντικαρκινικού νοσοκομείου Θεαγενείου, για λόγους… αισθητικής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου