"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο Σύρου Δωρόθεος γιά τό βιβλίο τῶν θρησκευτικῶν καί τήν "Κάρτα τοῦ Πολίτη"


Νωρίτερα, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, εκπρόσωπος Τύπου της Ιεραρχίας και της ΔΙΣ, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις σχετικά με ζητήματα που συζητήθηκαν στην Ιεραρχία. Μεταξύ άλλων και για το περιεχόμενο του βιβλίου του μαθήματος των θρησκευτικών.
«Είναι Συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα της Εκκλησίας να έχει γνώμη για τα βιβλία των θρησκευτικών όπου τίθεται θέμα ομολογιακού και δογματικού χαρακτήρα» είπε ο Μητροπολίτης Σύρου.
Στο σημείο αυτό οι δημοσιογράφοι ανέφεραν την απάντηση της Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου ότι την ευθύνη των βιβλίων έχει το Υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Ο Μητροπολίτης Σύρου είπε ότι η Σύνοδος γνωρίζει την θέση αυτή. «Σεβόμαστε την κυρία Υπουργό Παιδείας αλλά με όλο τον σεβασμό κανένας δεν είναι υπεράνω στο Συντάγματος» είπε ο κ.Δωρόθεος φωτογραφίζοντας το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Όπως είπε η Εκκλησία θα ζητήσει σχετική ενημέρωση και ακολούθως με ευγενικό τρόπο θα διατυπώσει τις απόψεις της.
Σε ό,τι αφορά την «Κάρτα του Πολίτη» ο εκπρόσωπος της Ιεραρχίας επισήμανε ότι η Ιεραρχία δέχεται την αγωνία και τα ερωτήματα των πιστών και για τον σκοπό αυτό θα απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση για το ζήτημα.

Amen.gr - των Νίκου Παπαχρήστου και Γιώργου Φερδή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου