"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Στα σκαριά Υφυπουργείο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών!!!

 
 
To επί σειρά ετών αίτημα, περί ίδρυσης Υπουργείου Πληροφορικής, φαίνεται ότι τείνει να βρει σάρκα και οστά...
 
Η μέρα αυτή δεν αργεί…
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συγκλίνουν στο γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός έχει λάβει απόφαση, περί σύστασης Υφυπουργείου για την Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη φιλοσοφία της κυβέρνησης η οποία θέλει να δείξει ένα “μοντέρνο” πρόσωπο, με κινήσεις που έχουν ήδη φανεί μέσα από την “ανοιχτή” ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Το opengov, τις δημόσιες διαβουλεύσεις στο Διαδίκτυο και μια σειρά άλλων ενεργειών που θα εμφανίζονται συν τω χρόνω (όπως η πρόσφατα ανακοινωθείσα Κάρτα Πολίτη).

Ένα πιθανό μοντέλο είναι... το νέο Υφυπουργείο Πληροφορικής να ενταχθεί είτε κάτω από το Υπουργείο Ανάπτυξης, είτε κάτω από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με πιθανότερο το δεύτερο.
Όσον αφορά στη στελέχωση του νέου σχήματος, συζητείται έντονα το όνομα του κ.Παντελή Τζωρτζάκη, Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Forthnet. Μάλιστα - και πάντα σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο κ. Τζωρτζάκης φέρεται να παραιτήθηκε πρόσφατα, από τη θέση του στη Forthnet!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου