"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

῎Η ὁ γυαλός εἶναι στραβός ἤ ἐμεῖς στραβά ἀρμενἰζουμε...



Σχόλιο klision: Παραθέτουμε ἕνα σχόλιο ἀπό τό μπλόγκ ΤΡΕΛΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ, τό ὁποῖο καί προσυπογράφουμε. Καλή ἡ ὕπαρξη Πρακτορείων ᾿εκκλησιαστικῶν εἰδήσεων, ἀλλά πιό καλή ἡ  ΑΛΗΘΕΙΑ!

Εἴδηση ἤ  ἔμμεση ὑπεράσπιση;


Διάβασα στις δύο γνωστές σελίδες-πρακτορεία εκκλησιαστικών ειδήσεων το θέμα για την απολογία ή ενημέρωση(ονομάστε το , όπως το νιώθετε καλύτερα) του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Πρεβεζης κ. Μελετίου προς την ΔΙΣ, για την τέλεση της λειτουργίας στην δημοτική γλώσσα στην περιφέρεια του.

Είναι καταπληκτικό το πώς χειρίζεται την είδηση το ένα πρακτορείο και πώς το άλλο.

Το ένα επιγραμματικά,με απλή αναφορά, το άλλο κλίνοντας προς μία άτυπη υπεράσπιση του σεβασμιοτάτου και μία σχεδόν φανερή υπεράσπιση του προσώπου του και σχεδόν προπαγανδιστική προώθηση των επιλογών του.

Το ότι ο άγιος Πρεβέζης είναι σεβαστό πρόσωπο είναι αναντίρρητο(στην πραγματικότητα εναντιώνομαι σε όποιον υποστηρίζει το αντίθετο). Είναι επίσης όμως πραγματικότητα πώς το πολύ "λιβανιστήρι" υπέρ οποιοδήποτε προσώπου και η επιλεκτική αναφορά σε αποσπασματικές δηλώσεις κάποιων μητροπολιτών υπέρ της γλωσσικής καινοτομίας, ποιεί την είδηση όχι ενημερωτική αναφορά, αλλά έμμεση προπαγάνδα,υπεράσπιση,ξεκάθαρη θέση(και πάλι ονομάστε το όπως ευαρεστείστε).



Άστοχη επίσης και η αναφορά στον μακαριστό Χριστόδουλο. Δεν ξέρω αν είμαι κακόπιστος, αλλά προσωπικά το διάβασα σαν εκμετάλλευση του λαοφιλούς εκείνου προσώπου, για να περάσεi o συντάκτης δικές του απόψεις. Φυσικά, ούτε γνωρίζω τον συντάκτη, ούτε έχω λόγους να στρέφομαι εναντίον του, ούτε πολύ περισσότερο διαφημίζω το ένα πρακτορείο, "θάβοντας" το άλλο.

Είναι αλήθεια πώς έλειπε η άμεση,αξιόπιστη και αναλυτική ενημέρωση περί εκκλησιαστικών και τα δύο πρακτορεία κάλυψαν το κενό.

Σχεδόν είμαι φανατικός αναγνώστης και των δύο σελίδων και δεν κρύβω την προτίμηση μου στο amen, για εσωτερικούς σχεδόν άγνωστους μου λόγους,μια απλή προτίμηση και κλίση...


Ως νοήμων όμως αναγνώστης έχω την αφελή απαίτηση όταν διαβάζω μια είδηση να ενημερώνομαι , χωρίς να χειραγωγούμαι. Αλλιώς, ας ονομαστεί η σελίδα κατάθεση δοκιμίων και ο,τιδήποτε θα είναι πλέον σεβαστότερο και αποδεκτότερο. Άλλωστε τα κοσμικά ΜΜΕ μας έχουν απογοητεύσει και πληγώσει με τους αντιδημοκρατικούς-αντιδεοντολογικούς τους τρόπους και μεθόδους.

Η εκκλησιαστική ενημέρωση να κρατά ψηλά το λάβαρο της αντικειμενικότητας και ... απαθείας. Αλλοιώς υπάρχουν και τα κάθε είδους enet. Kαι εκεί η εκκλησιαστική "ενημέρωση" είναι γιά ...νά'ναι...


Για του λόγου το αληθές, δείτε τα Links παρακάτω,βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, γιατί εγώ μπορεί να είμαι απλά ένας ρομαντικός,προκατειλλημένος παραδοσιολάτρης και να ενοχλούμαι με κάθε θετική αναφορά , έστω και έμμεση, στους μεταγλωττιστές...

http://amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=2144

http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=4739:2010-04-13-18-02-20&catid=13



Πηγή:http://trelogiannis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου