"᾿Εγώ εἰμί τὸ Α καὶ τὸ Ω, ἡ ἀρχὴ καὶ τὸ τέλος, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος" (᾿Αποκ. κβ΄, 13)

Κείμενα γιά τήν ἑλληνική γλῶσσα στή διαχρονική της μορφή, ἄρθρα ὀρθοδόξου προβληματισμοῦ καί διδαχῆς, ἄρθρα γιά τήν ῾Ελλάδα μας πού μᾶς πληγώνει...


Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

Διαφωνεί τό Βατικανό μέ τήν ἀπονομή τοῦ Νόμπελ ᾿Ιατρικῆς στόν ᾿Εντουαρτς
Τη διαφωνία του με την επιλογή του «πατέρα» της τεχνητής γονιμοποίησης για το Νόμπελ της Ιατρικής του 2010, Ρόμπερτ Εντουαρτς, εξέφρασε ο πρόεδρος της Παπικής Ακαδημίας για τη ζωή, που ασχολείται με εντολή του Βατικανού με θέματα ηθικής και υπεράσπισης της ζωής.


«Χωρίς τον Εντουαρτς δεν θα...
υπήρχε αγορά όπου κάποιος θα μπορούσε να αγοράσει εκατομμύρια ωοκύτταρα», δήλωσε στον Τύπο και στο ιταλικό πρακτορείο ANSA ο ιερωμένος Ιγκνάσιο Καράσκο ντε Πάουλα.


«Στην καλύτερη περίπτωση αυτά τα ωοκύτταρα αναμένουν να μεταφερθούν σε μήτρες όμως το πιθανότερο είναι ότι είτε αυτό δεν θα γίνει είτε θα αποτύχει και αυτά θα πεθάνουν, ένα πρόβλημα για το οποίο είναι υπεύθυνος αυτός που θα τιμηθεί με το Νόμπελ Ιατρικής», εκτιμά ο ίδιος.


«Βρίσκουμε την επιλογή του Ρόμπερτ Εντουαρτς εντελώς άκαιρη» προσθέτει ο πρόεδρος της Παπικής Ακαδημίας που κρίνει ότι ο Εντουαρτς με την ανακάλυψή του «δεν λύνει κανένα πρόβλημα που αφορά τη μη τεκνοποίηση, ούτε τα προβλήματα της παθολογίας, ούτε αυτά της επιδημιολογίας».


4.10.10 | Αναρτήθηκε από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου